Fransız medyasında paylaşılan habere göre iki yıl önce köpekleri ile Var bölgesindeki La Londe-les-Maures belediyesinde bir doğa yürüyüşüne çıkan çift, köpeklerin bir yeri eşelemesi sonucu metal bir kutu buldu. Kutuyu açan çift büyük şaşkınlık yaşadı. Kutunun içinde plastik poşetlere sarılmış halde 400 bin euro banknot ortaya çıktı. Çift daha sonra buldukları kutuyu içindeki paralarla birlikte polise teslim etti.

Paranın suç faaliyetlerinden gelebileceğini tahmin eden polis, paranın kaynağını bulmak için soruşturma başlattı. Aradan geçen iki yıl boyunca DNA testleri, olay yeri iz sürme köpeklerinin aramaları ve diğer soruşturmalara rağmen hiçbir iz bulunamadı.

Fransa kanunlarına göre; paranın kaynağı belirlenemediği için bulunan 400 bin euronun yarısı bulan çifte, yarısı ise La Londe-les-Maures belediyesine gidecek.

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş