Fransa ulusal istatistik kurumu INSEE ülkede yaşayan göçmenlerle ilgili verileri kamuoyu ile paylaştı. Yapılan açıklamada 2021’de Fransa’da yaşayan yedi milyon kişinin “başka bir ülkede doğmuş bir yabancı” olduğu belirtildi.

Ülkede 1968 yılında nüfusunun yüzde 6,5’inin göçmenlerden oluştuğu, bu sayının 2021 yılında nüfusun yüzde 10,3’üne çıktığı belirtildi.

AFP’nin haberine göre istatistik kurumundan Sylvie Le Minez, göçün ülkenin çeşitli yapısına katkı sağladığını söyledi. 

Çalışmaya göre göçmenlerin geniş bir çoğunluğu topluma karışmış durumda; çok sayıda göçmenin çocuğu Fransa’da dünyaya geldi. Bunun yanı sıra 2021’de göçmenlerin üçte birinden fazlası Fransa vatandaşlığı alan kişiler.

Açıklamada 60’lı yıllarda Fransa’da yaşayan yabancıların çoğunun Avrupa’dan geldiği ancak 2021’de ülkeye gelenlerin çoğunluğunun Kuzey Afrika, Sahraaltı Afrika ve Asya’dan gelen göçmenler olduğu aktarıldı.

Açıklanan son rakamlara göre; göçmenlerin yüzde 12’si Cezayir, yüzde 12’si Fas, yüzde 4’ü ise Tunus doğumlu. Ayrıca yüzde 8’i Portekiz, yüzde 4’ü İtalya ve yüzde 3’ü İspanya’dan gelen göçmenler. Göçmenler arasında Türkiye doğumlu olanların oranı ise yüzde 3.

Kurumun verilerine göre Fransa’nın başkenti Paris’in nüfusunun beşte biri göçmenlerden oluşuyor. 

©Sonhaber/BBC
Fotoğraf: Fabien Maurin - Unsplash

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.