Fransa’nın Loire-Atlantique ili Erbray komününde, 2019 yılında yaşanan olayın sanığına, üç yıl sonra hak ettiği ceza verildi. Türk komşusunu aracıyla 72 metre sürükleyerek sakatlanmasına neden olan 52 yaşındaki Fransız adama hem hapis hem de para cezası verildi.

Haziran ayının ilk günü Nantes ceza mahkemesinde bakılan davada, Loire-Atlantique ili Erbray komününde ikamet eden ve 2019 yılında Türk komşunu arabasıyla darp edip, metrelerce sürükleyen 52 yaşındaki zanlı için bir yıl hapis, iki yıl denetimli serbestlik ve para cezasına çarptırıldı.

L'Éclaireur sitesinin haberine göre, 52 yaşındaki zanlı Türk komşusuna arabayla çarparak, komşusunu 72 metre sürükledi. 2019 yılında yaşanan olay sonrasında sürüklenen komşunun sağ kalça kemiği kırıldı ve 4 ay iş göremezlik raporu almak zorunda kaldı. 

Habere göre darp edilen Türk, daha 20 yılı aşkın ödemesi gereken konut kredi borcu olmasına rağmen,  yaşadığı sarsıntı nedeniyle evini ve Loire-Atlantique kentini terk etme kararı aldı. 

Mahkemede açıklama yapan mağdur ailenin avukatı, ailenin psikolojik olarak bu olaydan çok etkilendiğini, müvekkilinin hala "travma sonrası stres" ve "aşırı kaygı" problemleri yaşadığını aktardı.

Görülen mahkemede zanlı, komşusunun tavukları, koyunları ve hayvanlarının kendi toprağına girdiğini gerekçe olarak göstererek, böyle bir yola başvurduğunu söyledi. 

Olayda mağdur olan vatandaşın avukatı ise sanığın aslında “ırkçı” olduğunu ancak “kendini mağdur gibi göstermeye çalıştığını” iddia etti ve mahkeme heyetine “Cumhuriyetin değerlerini korumak için” hareket etme çağrısında bulundu.

Avukat, ırkçı komşu için aslında sorunun “toprağına giren tavuk ve koyunlar” olmadığını esas sorunun bu kişinin hayvanları “Türk tavuğu ve Türk koyunu” olarak görmesinden kaynaklandığını dile getirdi.

Savcı da sanığın "öfkesini" besleyen şeyin bu "ırksal nefret" olduğunu doğruladı. Savcılık sözcüsü "Yaşanan şok olaydan sonra da sönmedi: Komşusunu yerde yatarken gördüğünde bile 'Arabamı mahvetti' demişti... Bu olay videoya da çekildi" şeklinde açıklama yaptı.

Nantes ceza mahkemesi zanlının elektronik bir kelepçe ile 1 yıl hapis yatmasına, ayrıca mağdur aileye 2 bin euro yasal mahkeme masrafı ve 5 bin euro tazminat ödemesine karar verdi.

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz:  t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın