Avrupa genelinde eş zamanlı olarak 24 saatlik hız kontrolü gerçekleşecek Avrupa genelinde eş zamanlı olarak 24 saatlik hız kontrolü gerçekleşecek

Fransızların fast food tercihlerinde İtalyan pizzası başı çekiyor. Hızlı tüketim ürünleri arasında en çok tercih edilen pizza, Fransızların favorisi olmaya devam ediyor. 

Speak Snacking kabinesinin, Gira Foodservice ve Cirana’nın verileriyle yaptığı araştırmaya göre, 2023 yılında Fransızların fast food ürünlere olan ilgisi yüzde 11,2 oranında arttı. 

Bu yükselişte, Fransızların ekonomik ve hızlı alternatiflere olan eğilimi etkili oldu. Fransızlar arasında en popüler fast food ürünleri arasında İtalyan pizzası, Amerikan burgeri ve Türk döneri ön plana çıkıyor.

2024 yılı raporuna göre, İtalyan pizzası geçtiğimiz yıl yüzde 12'lik bir artışla Fransa’daki fast food tüketiminin yüzde 49'unu oluşturdu ve listeye birinci sıradan giriş yaptı. İkinci sırayı yüzde 34 payla Amerikan burgeri aldı, kebap ise yüzde 29'la üçüncü sıraya yükseldi.

Özellikle 18-25 yaş grubunda yapılan bir araştırmada, pizza yüzde 58'le zirvede yer alırken, Meksika menşeili tacos yüzde 34 ile ikinci sırayı aldı. Bu veriler, Fransızların fast food konusundaki tercihlerinde çeşitliliği ve kültürel etkileri yansıtıyor.
©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.