Aile içi şiddet nedeniyle Ocak 2021'de Fransa’nın doğusundaki Selestat kentinde yakalanan 35 yaşındaki Merter Keskin'in nezarette kelepçeleri çözülmeye çalışıldığı sırada vücuduna yapılan baskıdan nefessiz kalarak yaşamını yitirdiği görüntüler ortaya çıktı.

Anadolu Ajansı (AA) tarafından elde edilen görüntülerde, Fransız polisinin gözaltına aldığı Türk asıllı Keskin'i ters kelepçe takılmış bir halde yüz üstü yatırdığı, kelepçeleri çözmeye çalıştığı sırada hareket etmesini engellemek için vücuduna dirseğiyle baskı yaptığı ve odadaki diğer memurların da benzer şekilde davrandığı görülüyor.

Keskin'in yakalanması
Aile içi şiddet ihbarı üzerinde Keskin’in yaşadığı eve gelen polis memurları, pencereden atlayarak kaçan adamı bir müddet sonra yaralı halde yakaladı. Keskin hastaneye götürülmeden nezarete atıldı. Keskin, burada polis müdahalesi sırasında hayatını kaybetti.

Keskin tepki vermeyince polisler telaşlanıyor!
AA’nın elde ettiği kayıtta, bir polisin Keskin'i yüzüstü yatırarak hareket etmesini engellemek için vücuduna dirseğiyle baskı yaptığı, odadaki diğer memurların da benzer şekilde davrandığı yer aldı.

Ardından polisler 3 dakika boyunca Keskin'in kelepçelerini açmaya çalışıyor ancak anahtarın yanlış olduğunun anlaşılmasıyla bir diğer polisin getirdiği doğru anahtarlar kullanılıyor.

Polislerin dakikalarca üzerine bastığı Keskin'in tepki vermediği fark edilince, endişeye kapılan polisler adamın kolunu yukarı kaldırıp aşağı bırakıyor.

Bulunduğu yerde hareketsiz yatan Keskin'in sağlık ekiplerinin intikal etmesiyle öldüğü anlaşılıyor ve ölüm tarihi, 13 Ocak 2021 saat 05.00 olarak kayıtlara geçiyor.

Otopsi raporu
Otopsi raporunda, adli tıp doktorunun Keskin'in nefessiz kalarak öldüğünü ve vücudunda kendisini savunmaya çalıştığına dair ize rastlanmadığını yazdığı belirtildi.

Ayrıca Keskin'in kollarının yanı sıra başında ve boynunda morluklara rastlandığı belirtilen raporda, maktulün kalp durması sonucu öldüğü yer aldı. Öte yandan kanında yasa dışı maddelere rastlandığı kaydedildi.

O gün karakolda bulunan bir polis memuru da Ulusal Polis Soruşturma Birimine (IGPN) verdiği ifadede, Keskin'in karakola getirildiği esnada ağzının kenarında kan gördüğünü, polislerin yardımıyla ayakta durabildiğini ifade etti.

İkinci bir polis verdiği ifadede, Keskin'in nezarete götürülmeden önce iki kez kalbinin üzerinde ağrı hissettiğini söylediğini, polislerden bir bardak su istediğini ancak polislerin bu isteğini geri çevirdiğini aktardı.

Üçüncü bir polis de Keskin'in halinden hastaneye götürülmesi gerektiğinin anlaşıldığını ancak polislerin zaman olmadığı gerekçesiyle bunu yapmadığını kaydetti.

Olayla ilgili olarak emniyetin açtığı soruşturmanın ardından savcılık da ikinci bir soruşturma başlatmıştı.

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz:  t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın