Fransa'nın Asnieres kentinde karşıdan karşıya geçen iki başörtülü kadın polis tarafından darp edildi. 

Olayın 14 Nisan'da yaşandığı belirtilirken, olay anında yoldan geçen başka bir kadın tarafından video kaydı alınark sosyal medyada yayınlanan görüntülerde polis memurlarının kadınlardan birinin başına yumruğuyla vurduğu, diğerini ise yere yatırdığı görülmekte.

Görüntüleri çeken kadın, "Sizi videoya çekiyorum" diye polislere bağırmasına rağmen polisler kadınları darp etmeye devam etti. Kadın görüntülerde, "Ona tokat attı. Onu darp etti. Onu bırakın" diye defalarca bağırırken, bir bisikletçinin ise yere itilen kadına yardım ettiği görüldü.

Görüntülerin devamında kadın polise, "Her şeyi gördüm, kadına tokat attınız, videoya çektim" dedi ancak polis memurunun "Evet ona vurdum, buna yetkim var" şeklinde cevap verdiği duyuldu.

Görüntülerin sosyal medyada yayılmasının ardından açıklama yapan Paris Emniyet Müdürlüğü, "14 Nisan'da Asnieres'te devriye gezen polis, ihlalde bulunan bir aracı kontrol etmek için sirenleri açtı. Acil duruma rağmen 2 kadın yolun karşısına geçerek polisi kızdırdı ve kalabalığın ortasında durum kontrolden çıktı. Polis şikayette bulunacak." ifadelerini kullandı.

Sosyal Medya’da yayınlanan görüntü şu şekilde:

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz:  t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın