Fransa’da paralı otobanlarda yeni sistem devreye giriyor. Otobanlardaki turnikeler kaldırılıyor.
Fransa’da sürücüler artık otobanda giderken hiçbir engel veya gişeyle karşılaşmayacak ve ödeme yapmak için yavaşlamak zorunda kalmayacak. 

Artı33 sitesinde yer alan habere göre paralı otobanlardaki turnikelerin kaldırılma amacı, araçların yavaşlama veya durma zorunluluğunu ortadan kaldırmak ve yakıt ve emisyon tasarrufu sağlamak.

Farklı ödeme yöntemleri olacak
Turnikelerin kaldırılmasıyla paralı otobanlar için yapılacak ödemeler için şu yöntemler kullanılacak:

  • Elektronik geçiş kartınız varsa para otomatik olarak çekilecek.
  • Araç plakanız ve ödeme bilgileriniz ile internet sitesinde kayıt yaparak ödeme yapabilirsiniz.
  • Otobanları işleten şirket aliae.com web sitesine, plakanızı kaydederek yolculuktan önce veya sonra, en geç 72 saat içinde ödeme yapabilirsiniz.
  • Sık seyahatler edenler için abonelik oluşturulacak.

60 gün içinde ödenmezse 375 Euro ceza
Autoroutes Paris Rhin Rhone’un (APRR) müşteri direktörü Pierre Meau konuya ilişkin yaptığı açıklamada ”Sürücülerin ücretlerini ödemek için 72 saatleri olacak. 72 saat içinde ödeme yapmayan sürücülere 90 Euroluk para cezası verilecek. 60 gün içinde ödenmezse bu ceza 375 Euroya çıkacak” dedi.

Otobandan kaçak geçmeye çalışanlara ve 12 ay içinde ödenmeyen 5’ten fazla geçiş cezası için 7.500 euroluk bir para cezası ile cezalandırılacaktır.

Kaynak: Artı33

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.