Fransa’nın Marsilya kentinde 2 Temmuz'da düzenlenen bir protestoda Hedi adındaki genç Müslüman'ı toplu şekilde şiddete maruz bırakma ve kafatasında göçüğe yol açan mermiyi atarak yaralama suçlamalarıyla yargılanan dört polis memurunun duruşması Aix-en-Provence Temyiz Mahkemesi’nde başladı.

Le Figaro'nun haberine göre, bir polis memuru, duruşmada, olay gününde gerçekleşen protestoda plastik mermi kullandığını kabul etti. 

Polis memurunun avukatı Pierre Gassend, Hedi'yi yaralayan mermi ile müvekkilinin ateşlediği mermi arasında hiçbir bağlantının kanıtlanamadığını iddia etti. 

Mahkeme, polislerin talebini reddetti ve duruşmanın halka açık olacağını belirtti. Bu arada polislerin tutukluluk hallerinin devamına karar verdi.

Hedi’nin yaralanması ve polis memurlarının gözaltına alınması
27 Haziran'da Nael M. adlı genç bir adamın polis tarafından vurulmasına yönelik protestoların ardından Marsilya'da düzenlenen gösterilerde Hedi adlı Müslüman bir genç polis şiddetine maruz kaldı. Olaylar sonrasında gence toplu şiddet uygulandığı gerekçesiyle 7 polis memuru gözaltına alındı.

Emniyet Genel Müdürü Frederic Veaux, polis memurlarının gözaltına alınmasını eleştirdi ve "Bir polis memurunun mahkeme sonucu netleşmeden hapis yatmasının doğru olmadığını" belirtti. 

Bu ifadeler, "hukukun üstünlüğüne zarar verdiği" gerekçesiyle Fransa'da siyasetçiler ve hukukçular arasında tartışmalara yol açtı. 

Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, tüm vatandaşların yasalar karşısında eşit olduğunu belirtti.

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş