Dar bütçeli Fransız vatandaşlarına yardımcı olmak için harekete geçen Carrefour ve E.Leclerc süpermarket zincirleri, hükümetle yapılan görüşmeler sonucunda, yılsonuna kadar benzin istasyonlarında akaryakıtı maliyetine satma kararı aldı.

Aylardır perakendecileri ve üreticileri fiyatları düşürmeye çağıran Fransız hükümeti bu sayede, yüksek enflasyona rağmen tüketicilerin yaşam maliyetlerini makul seviyede tutmayı hedefliyor.

Fiyatları dondurmanın mümkün olmadığı inancında olan Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron da geçtiğimiz hafta sonu akaryakıtı maliyet fiyatından satmaya ikna etmeye çalışmıştı. 

Cumhurbaşkanının çağrısına yanıt veren Carrefour ve E.Leclerc ilk adımı attı. Yaz aylarında sadece hafta sonları yakıtı maliyet fiyatına satan E.Leclerc, şimdi bu indirimi haftanın her günü yapacak ve uygulama yıl sonuna kadar devam edecek. Carrefour da aynı adımı yıl sonuna kadar uygulayacak.

E.Leclerc süpermarket zinciri CEO’su Michel-Édouard Leclerc "Topluluk adına ve fiyat artışları nedeniyle zorlanan ve alım gücü baskı altında olan müşterilerimizle dayanışma içindeyiz" şeklinde açıklama yaptı.

Bir diğer rakip firma Système U, ekim ayından itibaren bazı hafta sonları yakıtı maliyetine sunacağını açıkladı. 

ANWB'ye göre şu anda, Fransız benzin istasyonlarındaki ortalama benzin satış fiyatı yaklaşık 1,94 euro civarında. Hollanda'da ortalama fiyat 2,20 euro civarında.

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş