Fransa'nın Lyon kenti yakınlarındaki Saint-Priest şehrinde cumartesiyi pazara bağlayan gece saatlerinde korkunç bir olay yaşandı. Fransız basınında yer alan haberlere göre 25 yaşında bir genç, kentte bulunan bir otoparkta öldürdüğü 60 yaşındaki babasının kesik başıyla dolaşırken yakalandı. 

Polis kaynaklarına dayandırılarak verilen haberde, cumartesiyi pazara bağlayan gece saat 02:00 sularında gelen bir ihbar üzerine harekete geçen polis ekipleri, belirtilen adrese geldiklerinde otoparkta kafası kesilmiş bir erkek cesedi ile karşılaştı. 

Olay yeri incelemesi başlatan polisler, kısa bir süre sonra cesede yakın bir mesafede bulunan başka bir parktan gelen ihbar üzerine o adrese doğru harekete geçti. Parka gelen polis ekipleri, bir elinde bıçak diğer elinde ise kesik baş ile dolaşan 25 yaşında bir genç ile karşılaştı.

Teslim olması yönünde yapılan çağrılara elindeki bıçağı havaya kaldırarak cevap veren şahısın, “Allahu Ekber” diye bağırarak polislere saldırmaya çalıştığı belirtildi.

Şahıs olay yerine gelen takviye ekipleri tarafından etkisiz hale getirilerek gözaltına alındı.

Yapılan ilk sorguda, şahsın 25 yaşında Fas kökenli biri olduğu ve öldürülen kişinin ise şahsın 60 yaşındaki babası olduğu ortaya çıktı. Olayın nasıl cereyan ettiği ve cinayetin nasıl işlendiği konusunda bir açıklama yapılmadı.

Basına bir açıklama yapan savcılık, olayla ilgili soruşturma başlatıldığını belirtti. Savcılık açıklamasında babasını öldürmekten gözaltına alınan şahsın daha önce alkol ve uyuşturucu kullanımı suçlarından kabarık bir dosyası olduğunu kaydetti.

Fransız medyasına göre, olayda muhtemelen bir aile içi çatışma yaşandı. 

"Korkunç bir aile içi dram"
Saint-Priest Belediye Başkanı Gilles Gascon sosyal medya platformu Facebook'ta yaptığı açıklamada “Bu korkunç aile içi dram” karşısında şok olduğunu yazdı ve “Hangi toplumda yaşıyoruz? Böyle davranışlar nasıl mümkün olabilir?” şeklinde ifade kullandı. 

Belediye Başkanı Gascon; konunun ciddiyeti göz önüne alınarak, Adalet ve İçişleri Bakanları ile bir görüşme talep edeceğini açıkladı.

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz:  t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın