Fransa’nın Lyon kentinde bulunan People & Baby isimli bir kreşte Çarşamba günü yaşanan olayın cinayet olduğu ortaya çıktı.

Çarşamba günü yaşanan olayda sabah saat 08:00 sularında kreşe gelen acil yardım ekibi, 11 aylık kız çocuğunu baygın bir halde buldu. Derhal Bron'daki hastaneye kaldırılan bebek, yapılan tüm tıbbi müdahalelere rağmen kurtarılamadı. 

Olay sonrası savcılığın ilk açıklamasında bebeğin “zehirli bir madde ile temas halinde kaldığı” ihtimali üzerinde durulduğu ve kaynağının araştırıldığı belirtildi. Kreşte bebekle ilgilenen bakıcı ise sorgulanmak üzere gözaltına alındı.

Cuma günü yapılan açıklamada ise olayın iç yüzünün çok farklı olduğu, bebeğin cinayete kurban gittiği ortaya çıktı.

Dün savcılığın yaptığı basın açıklamasında, sorguya alınan kreş bakıcısının bebeği zehirlediğini  itiraf ettiğini duyurdu.

Savcılık açıklamasına göre, aşırı ağlayan bebeği susturmak isteyen bakıcı önce bebeğin suratına içeriği henüz bilinmeyen bir sprey sıktı ve ardından da zehirli ürünü bebeğin yutmasını sağladı. 

Bu korkunç itiraf sonrasında Lyon Cumhuriyet Savcılığı kreş çalışanı hakkında “15 yaşından küçük çocuğu kasten öldürmek” suçundan dava açtı ve tutukluluk halinin devamını istedi.

Temsili foto:  Juan Manuel Sanchez – Unsplash 

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.euya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz:  t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın