Fransa'nın Annecy kentindeki parkta Perşembe günü meydana gelen bıçaklı saldırıda, yaralanan biri 22 aylık Hollandalı bir bebek olmak üzere 4 çocuk ve iki yetişkinin durumu halen kritikliğini koruyor. 

Annecy Savcısı Line Bonnet-Mathis, parktaki olay sonrasında gözaltına alınan Suriye asıllı saldırganın akşam saatlerinde sorgulandığını açıkladı. Savcı, saldırganın olay sırasında alkol ya da uyuşturucunun etkisinde olmadığını söyledi ve “Saldırıyı neden düzenlediğini öğrenmeye çalışıyoruz.” şeklinde ifade kullandı. Fransız yetkililer, saldırının 'terör bağlantılı' olduğuna yönelik henüz bir veriye ulaşılmadığını duyurdu.

Le Parisien gazetesi zanlının bugün psikiyatri kliniğinde muayene edileceğini, gözaltında tutulduğu karakolda 'ağır bir histeri nöbeti geçirdiğini' yazdı.

Fransız medyasına göre saldırgan 2011 yılında Suriye’den kaçarak Türkiye’ye geldi ve burada İsveçli eşi ile tanıştı. 2013 yılında İsveç’te sığınma başvurusu yapan saldırgan mülteci statüsü aldı. Saldırganın İsveç vatandaşlığı bulunmuyor. Son zamanlarda gerçekleşen boşanmasının ardından Fransa'ya gelen adam, burada da mülteci statüsü almak için başvuru yaptı ancak bu talebi Haziran ayının başında reddedildi.

Edinilen son bilgiye göre zanlının yaraladığı yaşları 22 ay ile 3 yaş arasında değişen dört çocuk ile iki yetişkinin tedavileri halen Cenevre ve Grenoble'deki hastanelerde devam ediyor. Yaralılardan üçünün durumunun ağır olduğu belirtildi. Fransız yetkililer, çocuklardan 22 aylık olanın Hollanda ve diğer bir çocuğun ise İngiliz vatandaşı olduğunu, her iki ailenin de tatil için Annecy'de bulunduğu açıkladı.

Saldırı anına ait yeni görüntüler: (Hassas içerik)

Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron eşi Brigitte Macron ile birlikte saldırıda yaralananları bugün ziyaret edecek. Elysee Sarayı'ndan yapılan açıklamada, umhurbaşkanının ziyaretin ardından olay sırasında kurbanlara yardım edenlerle bir araya geleceği ifade edildi.

©Sonhaber.eu 

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş