Elancourt kentinde motosikletiyle polis aracına çarpan ve beyin ölümü gerçekleşen 16 yaşındaki Şahin, ailesinin çabalarıyla Türkiye'ye getirildi ancak yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Olay, Paris'e 40 kilometre uzaklıkta bulunan Elancourt kentinde 6 Eylül'de gerçekleşti. Şahin ağır yaralandı, olayla ilgili iki polis memuru gözaltına alındı ve iki ayrı soruşturma başlatıldı. Ailenin avukatı Yassine Bouzrou, olayın "polisin dur ihtarına uyulmadığı" şeklinde medyaya yansıtılmasına karşı çıkarak, polislerin Şahin'i araçlarıyla takip ettiğini ve "kasten adam öldürmeye teşebbüs" suçlamasıyla suç duyurusunda bulunacaklarını belirtti.

Şahin ailesi, oğullarının sağlığına kavuşacağına inanarak onu Türkiye'ye getirmek için girişimlerde bulundu. Türkiye'nin Paris Büyükelçiliği ve Başkonsolosluğu, ailenin bu talebine destek vererek Sefa Şahin'in Türkiye'ye getirilmesini sağladı.

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.euya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Ömer Aşıran