TransferGo’dan 10 kişiye Türkiye’de tatil için indirim çeki TransferGo’dan 10 kişiye Türkiye’de tatil için indirim çeki

Fransa'da yaşanan trajik bir olay, sağlık hizmetlerindeki sorunları ve personel eksikliğini yeniden gündeme getirdi. Fransız basınında yer alan haberlere göre, Aix-en-Provence şehrindeki ikamet eden ve nöbet geçirdiği için kızı tarafından hastaneye götürülen 85 yaşındaki Alzeimer hastası kadın, iki gün sonra hastanenin çöp konteynerinde bulundu.

Claudine, annesini 23 Şubat’ta hastaneye götürdü. Annesinin tedavisi sırasında içecek almak için bir saat hastaneden ayrılan Claudine döndüğünde annesinin yerinin değiştiğini fark etti. Hemşireler kendisine annesinin yeni tedavi yerine alındığını ve oraya kendisini alamayacaklarını belirtti. Claudine saat 21:00 civarında Meyreuil'deki evine döndü. Ancak saat 21:45’de hastaneden aldığı telefonda annesinin kaybolduğunu öğrendi.
 
Tekrar hastaneye dönen Claudine, hastane yönetiminden, güvenlik kameralarına bakmalarını istedi. Görevli kişiler kameralara bakabilecek personelin izinde olduğunu ve kameralara erişim şifresinin bulunmadığını belirtti.

Bunun üzerine Claudine, hastane çevresinde ve yaşlı kadının torunu ise sosyal medyada kadının aramaya başladı. Claudine itfaiyeci kuzeninin sayesinde 20 kişilik itfaiye ekibi ile birlikte yürüttüğü arama sonucunda annesinin cansız bedenini 25 Şubat’ta hastanenin çöp konteynerinde buldu.

Olay, sosyal medyada büyük tepki çekerken, Aix-en-Provence Savcılığı olayla ilgili soruşturma başlattı. Savcılık açıklamasında hastanedeki video kameralarından yaşlı kadının Cuma akşamı saat 20.45 civarında hastanenin bodrumuna indiği ve odaya tek başına girdiğinin görüldüğü belirtildi. Yaşlı kadının büyük ihtimalle sığınmak için konteynırın içine girdiği düşünülüyor.

Claudine annesinin ölümüyle ilgili güvenlik kameralarına erişim sağlayamayan hastaneyi suçlarken, hastane olayın dahili bir soruşturmaya tabi tutulacağını ve yaşananlardan büyük üzüntü duyulduğunu açıkladı.

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.