Fransa'da Marsilya Savcısı 27 Haziran'da 17 yaşındaki Nael M. isimli gencin polis kurşunuyla öldürülmesine tepki olarak şehirde başlayan protesto eylemlerinde Mohamed Bendris adlı Müslüman bir gencin ölümüyle ilgili olarak 5 çevik kuvvet polisinin gözaltına alındığını duyurdu. 

Savcılık Ulusal Polis Soruşturma Birimi’nin (IGPN), olayın tanığı oldukları gerekçesiyle 20 kadar polisi ifadeye çağırdığını duyurdu.

Temmuz ayı başında gerçekleşen protestolar esnasında, evinin önünde yerde bulunan ve hastaneye kaldırıldığında öldüğü belirlenen Bendriss'in cesedi üzerinde inceleme yapan doktorlar, gencin göğsüne isabet eden plastik mermiyle hayatını kaybetmiş olabileceğini belirtmişti.

Doktorların olayı bildirmesi üzerine IGPN, soruşturma başlattı ve ulaştığı 3 kamera görüntüsünü incelemeye aldı.

Olayda görgü tanığı olarak 20 polisin ifadelerine başvuran IGPN'nin, yakın bir tarihte soruşturma neticesini açıklaması bekleniyor.

Dört polis tutuklu yargılanıyor
Marsilya'da aynı gösterilerde Hedi adındaki genç Müslüman'ı toplu şekilde şiddete maruz bırakan ve  kafatasında göçüğe yol açan mermiyi atarak yaraladığından şüphelenilen 4 polis gözaltına alınmıştı. Ağustos başında hakim karşısına çıkan polislerden biri protesto gününde plastik mermi silahını ateşlediğini kabul etti. 

Fransa’da günlerce süren gösteriler
Fransa'da 27 Haziran 17 yaşındaki Nael M. isimli Müslüman gencin polis kurşunu ile öldürülmesi ülke çapında geniş çaplı protestolara neden oldu. Protestolar kısa sürede şiddet olaylarına dönüştü.

Nael'in ölümüne tepki gösterenler, ülke genelinde farklı kentlerde sokağa çıkarak polisle çatıştı. Paris, Marsilya, Lyon dahil birçok kentte, arabalar yakıldı, dükkanlar yağmalandı.

©Sonhaber.eu
Fotoğraf: Pierre Herman - Unsplash

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş