Artı33 haber sitesinin haberine göre, Marsilya’nın kuzey bölgelerinde özellikle düşük gelirli hastalara bakan diş hekimleri baba ve oğlu, hastalarının dişlerini kasten bozarak devletten 2,9 milyon euro tedavi ücreti tahsil etti.

Habere göre geçtiğimiz hafta Perşembe günü hakim karşısına çıkartılan Lionel Guedj isimli diş hekimi ve oğlu suçlu bulundu. Mahkeme babaya 5 yıl oğluna ise 8 yıl hapis cezası verdi.

Mahkemede açıklama yapan savcılık; Lionel Guedj’in sosyal güvenlik sistemini dolandırmak için Marsilya’nın kuzey bölgelerindeki sağlıklı hastalara kasten nasıl zarar verdiğini anlattı. 

Mahkemede ortaya çıkan bilgilere göre baba ve oğlu yüzlerce hastanın gereksiz yere dişlerini çekti ve birçoğunun dişlerini şekilsiz ve acı içinde bırakan pahalı diş implantı taktı.

2010 yılında 2,9 milyon euro fatura kesen ikilinin Fransa’nın en çok kazanan diş hekimleri olduğu belirtildi. 

Sahte operasyonların maliyetinin bir kısmını üstlenen Fransa’nın ulusal sağlık servisi, ortalama diş hekiminden 28 kat daha fazla implant taktığını kaydetti.

Mahkemede kendini savunan diş hekiminin oğlu “Asla ama asla, incitmek veya acı vermek niyetinde olmadım” dedi.

Foto: Atikah Akhtar - Unsplash

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.