Fransa'da Kongre üyeleri, bir kadının kürtaj hakkını ülkenin anayasasına dahil eden yasa tasarısını onayladı. Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un talimatıyla Versay Şatosu’nda toplanan Kongre üyeleri, isteğe bağlı gebeliğin sonlandırma hakkını Anayasa’da yer almasına karar verdi.

Bu kararla Fransa,  kürtaj hakkını anayasal güvence altına alan ilk ülke oldu.

Toplam 852 parlamenterin oy kullandığı oylamada, 780 parlamenter gebeliğin isteğe bağlı sonlandırılma hakkının Anayasa’ya eklenmesi yönünde oy verdi.

Cumhurbaşkanı Macron, bu tarihi kararı sosyal medya üzerinden paylaştı ve tasarının "Fransa'nın gururu ve evrensel bir mesaj" olarak nitelendirdi.

Fransa'da 1975'ten bu yana yasal olan kürtaj, ülkenin siyasi temsilcilerinin büyük bir bölümünde geniş desteğe sahip. 

Türkiye’ye gidecek gurbetçilere araç sigortası rehberi Türkiye’ye gidecek gurbetçilere araç sigortası rehberi

Cumhurbaşkanı Macron, alınan bu tarihi kararı X platformunda paylaşarak, kararın “evrensel bir mesaj” olduğunu vurguladı. Ayrıca, kürtaj hakkının Anayasa’ya kaydedilme gününü 8 Mart Dünya Kadınlar Günü olarak işaret etti.

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.