Fransız İçişleri Bakanı Gerald Darmanin, Fransa İslam Forumu (FORIF) 2. toplantısında yaptığı konuşmada, ülkede İslam karşı eylemlere yönelik alınacak tedbirler ve İmamlara yönelik yeni bir yönetmelik hakkında bilgiler paylaştı. 

Bakan Darmanin, ülkede yaşayan Müslümanların yüzde 60’ının Fransa doğumlu olduğunu belirtti ve imamlar için yeni düzenleme ve yönetmenliğin hazırlanması konusunda FORIF’e 6 ay süre verildiğini dile getirdi.

Bakan imamlar için oluşturulacak yeni statü ile artık imamların Fransa’da yetiştirilmesinin sağlanacağını kaydetti. İslam’ın yeniden yapılandırılması için kırktan fazla ilde yürütülen çalışmaların ülke geneline yayılacağını kaydeden Darmanin, bu çalışmaların içerisinde imamlara sosyal koruma, dil ve akademik düzeyde eğitim sağlanması hususlarının bulunduğunu belirtti.

Ülkede 2023'te 242 Müslüman karşıtı olay yaşandığını hatırlatan Darmanin, bunun bir önceki yıla göre yüzde 30 artış anlamına geldiğini ve bu durumun kabul edilemez olduğunu belirtti. Bakan, bu kapsamda, Ayrımcılığa ve Müslüman Karşıtı Eylemlere Karşı Savunma Derneği (ADDAM) kurulacağını duyurdu, bu derneğin Müslüman karşıtlığına maruz kalanlara bürokrasiyle iletişiminde yardımcı olacağını belirtti.

Gurbetçilerin beklediği yabancı plakalı araç izin süresi ve uçak biletlerine tavan fiyat TBMM gündeminde Gurbetçilerin beklediği yabancı plakalı araç izin süresi ve uçak biletlerine tavan fiyat TBMM gündeminde

Darmanin, Müslüman vatandaşlar için mezarlıklarda yer ayrılması konusuna da değinerek, 1 Temmuz’a kadar ülke genelindeki mezarlıklarda erişimin sağlanması konusunda sorunların giderileceği sözünü verdi.

Darmanin,  Müslüman ibadet yerlerinin güvenliği için ayrılan fonların artırılarak 1 milyon euroya çıkarılacağını ifade etti.

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.