Katar’da oynanan 2022 FIFA Dünya Kupası’nda Fransa, Fas’ı yarı finalde 2-0 yenerek adını finale yazdırdı. Çarşamba akşamı oynanan maç sonrasında hem Belçika’da hem de Fransa’da farklı şehirlerde olaylar çıktı. Sakin başlayan olaylarda taraftarların polise taşkınlık yapması sonucu müdahale edildi.

Brüksel'de yüze yakın tutuklama yapıldı. Meydanlarda toplanan Faslı taraftarlar, polise ve onları sakinleştirmeye çalışan Faslı gönüllülere havai fişek attı. Polis gruba tazyikli su ve göz yaşartıcı gaz kullandı. Aynı durum Antwerpen ve Anderlecht’te de yaşandı.

Montpellier'de 14 yaşında bir çocuk hayatını kaybetti
Fransanın güneyindeki Montpellier şehrinde Faslı ve Fransız taraftarlar birbirlerine havai fişek attı. Sosyal medyada yayınlanan görüntülerde beyaz bir aracın yanından geçen bir grubun sürücünün yan camdan çıkartarak salladığı Fransız bayrağını çekmeye başladığı görüldü. Arabanın etrafını saran grup nedeniyle panikleyen sürücü geri geri kaçmaya çalışırken iki gence çarptığı görüldü.

Yetkililer tarafından yapılan açıklamada; yere düşen gençlerden birinin tekrar ayağa kalktığı ancak diğer çocuğun hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadığı belirtildi. Olay sonrasında araç olay yerine yakın bir mesafede bulundu. Sürücü ise yakalanamadı.

Paris'te 115 kişi gözaltına alındı
Fransız basınında yer alan haberlere göre, Paris’te maç sonrası bir anda ortalık karıştı. Kutlama yapan bazı taraftarlar polis ve taşkınlık yapan diğer grup arasında sıkışıp kaldı. TOMA’larla tazyikli su sıkan polis ardından göz yaşartıcı gaz kullandı. Bu durumdan çok sayıda taraftar, gazeteci ve polis etkilendi. 

Polis, maçın ardından Fas ve Fransız taraftarların toplandığı Paris’in en işlek caddesi Şanzelize’ye gitmeyi planlayan 40 kişilik silahlı sağcı grubu başkentin 17. bölgesinde gözaltına aldı. 

Paris’te çıkan olaylar sonucunda toplam 115 kişinin gözaltına alındığı belirtildi.

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.