Bu hafta açıklanan olayda, Frankfurt Havalimanı güvenlik görevlilerinin Tayland'a gitmekte olan bir yolcunun el bagajındaki iki cüzdandan şüphelenerek arama yaptığı belirtildi. 

Alman medyasına göre; 10 Ekim’de havalimanına gelen bir kadın yolcunun el çantasında bulunan iki büyük cüzdan güvenlik görevlilerinin dikkatini çekti. 

Bangkok'a gidecek olan yolcunun yanındaki cüzdanları inceleyen görevliler, içi boş olan cüzdanların ağırlığının fazla olduğunu fark etti. Daha detaylı incelendiğinde, boş olan cüzdanların sırrı ortaya çıktı.

Dikişlerde düzensizlik olduğu tespit edilen cüzdanların astarları söküldüğünde içlerinden, folyo ile sarılmış ve astara dikilmiş halde banknotlar ortaya çıktı. 

Almanya'da yaşadığı belirtilen, yaklaşık 50 yaşlarındaki kadının yanında toplam 101 bin 119 euro nakit olduğu tespit edildi. 

Ortaya çıkartılan paraya el konuldu, yolcu hakkında soruşturma başlatıldı.

Avrupa Birliği'ne giriş veya çıkışlarda yolcuların 10 bin euro ve üstündeki miktarlarda nakit parayı beyan etmeleri gerekiyor.
frabkfurt havalimanı  cüzdan

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş