ABD Jeolojik Araştırmalar Kurumu'nun (USGS) verilerine göre yerel saatle 23.10 sularında meydana gelen deprem, başkent Rabat başta olmak üzere Marakeş, Kazablanka, Meknes ve Fes kentlerinde hissedildi.

Fas Ulusal Jeofizik Enstitüsü, depremin Marakeş kentinde meydana geldiğini ve ülke tarihinde son yüzyıldaki en büyük deprem olduğunu duyurdu. Enstitü, 8 kilometre derinlikte meydana gelen depremin merkez üssünün ülkenin kuzeyindeki Marakeş'in El-Huz bölgesi olduğunu kaydetti.

Fas İçişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, depremde ilk belirlemelere göre 296 kişinin öldüğü, 153 kişinin de yaralandığı bildirilmişti. Ancak son gelen bilgiler ölü sayısının 693’e yaralı sayısının ise 329’a çıktığını göstermekte. Ölü sayısının artmasından endişe duyulmakta..

Bakanlık açıklamasında; yerel kurumlar, emniyet güçleri ve sivil savunma ekiplerinin deprem nedeniyle oluşan zararın tespiti ve gerekli yardımın ihtiyaç sahiplerine ulaştırılması için tüm imkanlarını seferber ettiği vurgulandı. Vatandaşlara sakin olmaları ve paniğe kapılmamaları çağrısında bulunuldu.

Gece boyunca çalışan kurtarma ekipleri yıkılan binaların enkazında kalanları kurtarmaya uğraştı. Bazı ekiplerin depremden sonra yolların hasar görmesi ve kapanması nedeniyle deprem bölgelerine ulaşmakta zorlandığı öğrenildi. Ülkede kan bağışı için de çağrı yapıldı. 

Ölenlerin büyük çoğunluğunun Marakeş, Azilal, Agadir, Varzazat ve Şişava kentlerinden olduğu belirtiliyor.

Fas’ta 1960’ta meydana gelen depremde, ülkenin güneyindeki Agadir kenti yıkılmış ve 10 bini aşkın kişi hayatını kaybetmişti. 

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş