Fas ile İspanya, Education City Stadı'nda karşılaştı. Müsabakayı Arjantinli hakem Fernando Rapallini yönetti.

Fas tarih yazdı, İspanya'yı penaltılarda devirdi. Tarihinde ilk kez çeyrek finale kaldı. Karşılaşmayı kazanan Fas, çeyrek finalde Portekiz-İsviçre eşleşmesinin galibiyle mücadele edecek.

Katar'da düzenlenen turnuvada sergilediği performansla dikkatleri üzerine toplayan Fas, F Grubu'nu 7 puanla lider tamamladı.
İlk maçında Hırvatistan ile 0-0 berabere kalan Afrika temsilcisi, Belçika'yı 2-0 ve Kanada'yı 2-1 mağlup ederek son 16 turuna yükseldi.

İspanya ise çok iyi başladığı grup aşamasını istediği gibi bitiremedi. İlk randevusunda Kosta Rika'yı 7-0 yenen İspanya, Almanya ile 1-1 berabere kalırken, son maçında ise Japonya'ya 2-1 mağlup oldu. İspanya, E Grubu'nu 4 puan ve averajla ikinci sırada tamamlayarak adını son 16 turuna yazdırdı.

İki takım, Dünya Kupası'nda ikinci kez rakip oldu. 2018 Rusya'da oynanan grup maçı 2-2 berabere sonuçlanmıştı.

Stat: Education City

Hakemler: Fernando Rapallini, Juan Pablo Belatti, Diego Bonfa

Fas: Bono, Hakimi, Mazraoui (Dk. 83 Attiyat), Aguerd (Dk. 85 Yamiq), Saiss, Amrabat, Ziyech, Ounahi (Dk. 120 Banoun), Amallah (Dk. 82 Cheddira), Boufal (Dk. 66 Ezzalzouli), Nesyri (Dk. 83 Sabiri).

İspanya: Simon, Alba (Dk. 98 Balde), Laporte, Busquets, Llorente, Gavi (Dk. 63 Soler), Asensio (Dk. 63 Morata), Torres (Dk. 76 Arthuer (Dk. 118 Sarabia)), Rodri, Pedri, Olmo (Dk. 98 Fati).

Sarı kartlar: Dk. 76 Laporte (İspanya), Dk. 90 Saiss (Fas)

Kaynak: TRT spor

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.euya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.