Muğla’nın Fethiye ilçesinde yaşayan İsviçreli çift ezan sesinden esinlenerek İslamiyeti seçti. Fethiye Müftülüğünde düzenlenen merasimde Kelime-i Şehadet getiren çift Müslüman oldu.

Son beş yıldır Fethiye’nin Gökben Mahallesi’nde yaşayan emekli yazılım mühendisi 76 yaşındaki Jeen Pierre Kern ile 62 yaşındaki emekli hemşire eşi Fraçoıse Gabrielle Berthe, komşularının İslami yaşamı ve 5 vakit ezan sesinden esinlenerek İslamiyeti seçti.

İsviçreli çift Kelime-i Şahadet getirdi

mugla 01
Fethiye İlçe Müftülüğüne başvuran İsviçreli Jeen Pierre Kern ile Fraçoıse Gabrielle Berthe çifti için merasim düzenlendi. Fethiye Müftüsü Kamil Oktay ve din görevlilerinin nezaretinde yapılan ihtida töreninde Kuran’ı Kerim tilaveti okunup, ardından çift Kelime-i Şahadet getirdi. Müslüman olan çift "Hasan" ve "Gamze" isimlerini aldı.

Fethiye Müftüsü Kamil Oktay ihtida belgelerini çifte hayırlı uğurlu olması temennisi ile sunarken, “Dinimiz İslamiyeti seçen çiftimizi tebrik ediyorum. Vesile olan komşularımızdan da Allah razı olsun” dedi.

İlçede yaklaşık 5 yıldır yerleşik olarak yaşamını sürdüren çift “İslamiyet'i görünce benliğimizin farkına vardık. Hayatımızın kalan kısmını Müslüman olarak geçirmek istiyoruz.” şeklinde açıklama yaptı.

Kaynak: AA, IHA

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.