İngiliz The Guardian gazetesinde yer alan haberde, Manchester kenti yakınlarındaki Bolton kasabasında yaşayan 70 yaşındaki emekli muhasebeci Robert Alton’un, 6 yıl önce vefat ettiği ve cesedinin aradan geçen bunca yıl boyunca fark edilmeden evinde kaldığı belirtildi.

Haberde konut görevlilerinin birkaç kez ölen kişi ile kontağa geçmeye çalıştığı ancak hiçbir yanıt alamayınca Mart ayında gaz güvenliği kontrolü için eve geldiği, eve giren görevlilerin yaşlı adamın iskelet haline dönmüş cesedi ile karşılaştığı aktarıldı.

Daireye girdiklerinde Alton'un cesedini bulan yetkililer, yarım metre yüksekliğinde açılmamış bir posta yığını, son kullanma tarihi 2017 olan yiyecekler ve 4 Mayıs 2017 tarihli bir TV rehberinin üzerine yerleştirilmiş bir okuma gözlüğü buldu.

Emekli muhasebecinin oturduğu evin sahibi Bolton at Home, ev kirasının otomatik olarak ödendiğini belirtti ancak yaşanan bu olay nedeniyle özür diledi ve bir şeylerin ters gittiğini görme fırsatlarını kaçırdıklarını itiraf etti. 

Bolton Belediyesi, böyle bir şeyin fark edilmemesinin nasıl mümkün olduğunu belirlemek için bir iç soruşturma yürüteceğini duyurdu.

Robert Alton’un 2017 yılında doğal yolla öldüğü düşünülüyor. Polis soruşturmasında da 70 yaşındaki adamın ölümüyle ilgili herhangi bir şüpheli durum olmadığı sonucuna varıldı.

©Sonhaber.eu
Fotoğraf: The Guardian - Google street view

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.