Rotterdam  Rochussenstraat’ta bulunan Erasmus MC Tıbbi Araştırma Merkezi binasında silah sesleri duyuldu. Bölgeden gelen bilgilere göre Özel Harekat Timi binaya girerken bina içerisinde bulunan kişiler dışarıya kaçmaya başladı.

Rijnmond haber sitesinin olay yerinde bulunan görgü tanıklarının ifadesine dayandırarak verdiği haberde, silahlı saldırı olayı binanın dördüncü katında bulunan bir derslikte meydana geldi ve burada bulunan doçent yaralandı. Ancak bu bilgi henüz polis tarafından teyit edilmedi. 

Binanın içerisine giren özel harekat birliklerinin tüm ofisleri kontrol ederek burada bulunan kişilerin dışarı çıkmalarını sağladığı belirtildi.

Bir görgü tanığı Rijnmond'a, “Çok sayıda siren duydum. Çelik yelek ve koruyucu üst giysiler giymiş, başlarına miğfer ve maske takmış, tüfek taşıyan polisleri gördüm. İlk başta bu, Çevik Kuvvet olduğunu düşündüm, ama meğerse özel harekat timiymiş. Sonra giriş kapatıldı. Polis şöyle bağırdı: 'Herkes dışarı, eşyalarınızı alın.”

Üniversiteye yakın bir binada silahlı saldırı ve yangın

Rotterdam yanan ev
Erasmus Üniversitesindeki saldırıdan kısa bir süre önce Rotterdam-West bölgesinde Heiman Dullaertplein'de bir evde silahlı saldırı gerçekleşti ve aynı evde yangın çıktı. Olayda iki kişinin yaralandı. 

Polis bu olayla ilgili olarak, failin komando kıyafetleri içinde kaçtığını belirtti. Muhtemelen bir motorla kaçtığı belirtilen failin siyah saçlı, yirmili yaşlarının ortalarında ve silahlı olduğu belirtildi.

Rijnmond'a göre, evdeki silahlı saldırı sonrasında fail kaçarak okulun olduğu binaya girdi. Ancak bu bilgi henüz polis tarafından onaylanmadı. 

Silahlı saldırı ve yangının yaşandığı ev ciddi şekilde hasar gördü, evin cephesi tamamen karardı. 

SON DAKİKA: Erasmus MC'de silahlı saldırı: Öğretim üyesi vuruldu, şüpheli yakalandı!

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş