Geçtiğimiz hafta kulüp kantininde çıkan bir kavganın ardından gündeme oturan Eendracht Aalst kulübü, şimdi de ailesinden biri kulübün imajını zedelediği iddiasıyla kulüpten atılan genç bir oyuncu ile gündeme geldi. Belçika futbolunun yönetim organı Voetbal Vlaanderen, 4. Ligde mücadele veren Eendracht Aalst futbol kulübündeki bir dizi olay üzerine endişelerini dile getirdi.

Voetbal Vlaanderen, önümüzdeki hafta Eendracht Aalst ile bir görüşme yapacak ancak yaşanan duruma müdahale etme konusunda belirli sınırlamaları bulunuyor. 

Kulüpten çıkartılan Simon Goossens'ın annesi Leen Goossens, oğlunun Eendracht Aalst kulübünden çıkarılma mektubunu aldıklarında şaşkına döndüğünü dile getirdi. Simon, U7 kategorisinden beri Eendracht Aalst'ta oynuyor ve şu anda U11 takımında yer alıyor. 

Leen Goossens, daha önce kulübün ebeveyn konseyi başkanıydı ve yeni yönetim tarafından devralınan konseyin kapatılmasının ardından sadece oğlunun maçlarını izlemeye devam ettiğini ifade etti. Geçtiğimiz hafta kantinde yaşanan kavganın oğluyla bir ilgisi olup olmadığını anlamadığını belirtti. Goossens, bu kararın kabul edilemez olduğunu ve Voetbal Vlaanderen'a şikâyette bulunduğunu dile getirdi.

Kulüp yönetimi, Goossens ailesinin davranışlarını kulübün imajını ve değerlerini zedeleyici olarak gördüğünü belirtti.

Voetbal Vlaanderen temsilcisi Nand De Klerck, "Bazı durumlarda bir oyuncunun ebeveynlerin saha kenarındaki tutumu ya da koçla olan bir anlaşmazlık nedeniyle kulüpten ayrılması gerekebileceğini gördük. Ancak eleştirel bir tutum nedeniyle bir oyuncunun gönderilmesi pek sık rastlanan bir durum değil," diye ifade kullandı.

Voetbal Vlaanderen, arabuluculuk yapmayı ve gerekirse oyuncuya başka bir kulüpte yer bulmada yardımcı olmayı planlıyor.
Haber : Halil Uygun
©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş