Irak haber ajansı INA'nın Musul Sağlık Dairesinden bir kaynağa dayandırdığı haberine göre, Hamdaniye ilçesinde bir düğün salonunda yapılan ve yaklaşık 800 kişinin katıldığı düğün esnasında henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. Alevler kısa sürede salonu sardı. Gelin ve damadın dans ettiği esnada çıkan yangın görüntüleri sosyal medyaya da yansıdı.

İlk belirlemelere göre 113 kişi hayatını kaybetti ve 500 kişi yaralandı. Yaralıların arasında çok kişinin durumunun ağır olduğu bildirildi ve ölü sayısını bu nedenle artabileceği aktarıldı. Gelin ve damadın ölenler veya yaralananlar arasında olup olmadığı henüz bilinmiyor.

Bölge valisi Hasan el-Allak, ölü ve yaralı sayısının sabit olmadığını ve artabileceğini belirtti. Yaralılar bölgedeki hastanelere nakledilirken, düzinelerce insanın kan bağışı yapmak için hastane bahçelerinde toplandığı görüldü. 

Olay yerindeki görgü tanıkları, yerel saatle 22.45 sıralarında binanın alev aldığını ve insanların koşarak dışarı çıktığını anlattı. 

Irak medyasına göre yangının çıkış nedeni henüz bilinmiyor ancak düğünde yakılan meşalelerden kaynaklanabileceğinden şüpheleniliyor. 

Sosyal medyada yayınlanan ve yangının başlamasından birkaç dakika önce çekildiği iddia edilen video kliplerde, düğün salonunun tavanından yanan panel parçalarının düştüğü, davetlilerinin panik içinde masalardan atlayarak kaçmaya çalıştığı görülüyor. 


Irak devlet Haber ajansı INA, binadaki yanıcı panellerin alevlerin yayılmasına ve tavanın bazı kısımlarının düşmesine neden olmuş olabileceğini söyledi. 

Irak Başbakanı Muhammed Şii el-Sudani'nin ofisi yangınla ilgili acil soruşturma başlatıldığını duyurdu. Irak Sağlık Bakanlığı, Bağdat ve diğer illerden “tıbbi yardım tırlarının” gönderildiğini bildirdi. Bu arada İçişleri Bakanı Abdulemir Şammari’nin de bölgeye gittiği belirtildi.

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş