Güney Afrika’nın Dordrecht şehrine düzenlenen ziyarette, Belediye Başkanı Wouter Kolff ve DENK Meclis üyesi Mehmet Safranti’nin yanı sıra Dordrecht İşverenler Derneği adına 3 kişilik bir heyet ve belediyeden iki memurun yer aldığı 7 kişilik bir heyet, Afrika’daki kardeş şehir Dordrecht'i ziyaret etti.

Güney Afrika’nın Dordrecht şehrine düzenlenen ziyareti Son Haber’e değerlendiren DENK Meclis Üyesi Mehmet Safranti, bu hafta gerçekleşen ziyaretin zaman zaman neşeli ve duygulu, bazen de buruk geçtiğini belirtti.

Hollandalı çocukların mektuplarını Afrikalı akranlarına iletti

safranti afrika dordrecht 04

Ziyaret esnasında yerel okullar, huzur evleri, sanat okulları, halk eğitim merkezi, yerel sanayi, internet kafesi, büyük alışveriş merkezi ve belediyedeki müzenin gezildiğini belirten Safranti, ziyaret öncesi Hollanda’da Dordrecht’teki bazı okullarda çocuklar tarafından mektuplar yazıldığını ve bu mektupları Güney Afrika’daki çocuklara götürdüğünü dile getirdi.

Mehmet Safranti Hollandalı çocukların yazdıkları mektuplara, Afrikalı çocukların cevap yazdığını ve okulda düzenlenen bir törenle kendisine teslim edildiğini aktardı.

Okula 80 sandalye teslim edildi

safranti afrika dordrecht 01

Bir okulda maddi sıkıntılar nedeniyle ile bazı çocukların yerde, bazılarının ise masa üstünde ders yaptıklarını gördüklerini belirten Safranti,  “Ayni gün okula toplam 80 sandalye tedarik ettik. Çocukların yüzlerindeki sevinç ve bizlere göstermiş olduğu sevgi her şeye değerdi.” dedi.

Safranti futbol turnuvasının başlangıç düdüğünü çaldı

safranti afrika dordrecht 02

Düzenlenen futbol turnuvasının açılışını yaptığını belirten Mehmet Safranti “Benim Hollanda Futbol Federasyonunun resmi hakemi olduğumu duymuşlar ve açılışını bana yaptırdılar. Benim için büyük bir jest oldu. Bütün takımların saygı çerçevesinde bir birleriyle ilişkisi ve güzel futbolu dikkatlerden kaçmadı.” dedi.

Heyet müze gezisinde1931 yılında iki şehir arasında yazılan orijinal resmi mektupları Müze başkanına teslim etti. Ayrıca Huzur evleri ve diğer girişimlerde olan eksiklikler de Dordrecht İşverenler Derneği tarafından telafi edildi.

Hem güzel hem buruk bir ziyaret

safranti afrika dordrecht 03

Ziyarette yerel halkı tanıma fırsatını bulduğunu belirten Safranti, “Bir haftalık ziyareti kısacası değerlendirirsem. Zengin ile fakir arasındaki farkı Güney Afrika’da çok daha net gördüm ve yasadım. Zenginlerin şehrin içinde, fakirlerin şehrin dışında yaşamaları beni derinden üzdü. İnsanın beyaz ya da siyahi dogması bu ülkede yerini almış ve yaraları sarmaya başlamışlar, lakin izi kalmış.” dedi.

Güney Afrika’daki Dordrecht Belediyesi

Wouter Kolff  Safranti Afrika Dordrecht

Dordrecht'in yurtdışında toplam 5 kardeş şehri bulunmakta. Kamerun'da Bamenda, Birleşik Krallık'ta Hastings, Bulgaristan'da Varna, Almanya'da Reckinglinghausen ve Güney Afrika'da Dordrecht.

1931 yılında Hollanda’nın Dordrecht kenti belediye başkanına bir mektup yazan Güney Afrika Cumhuriyeti’nin Chris Hani bölgesinden bulunan bir belediye, kente “Dordrecht” ismini vermek istediğini belirttir. 

Bu istek Hollanda’daki Dordrecht belediyesi tarafından memnuniyetle karşılanır. O günden itibaren iki şehir arasında gelişen ilişki 2008 yılında iki şehrin “kardeş şehir” ilan edilmesine dek devam eder. 

Geçtiğimiz yıllarda yaşanan Covid-19 salgını nedeniyle iki şehir arasındaki ortak projeler ara verildi ancak hayatın normalleşmesi ile birlikte yeniden bu projelere devam ediliyor.

Güney Afrika Dordrecht

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.