Bu hafta başında merkez üssü Kahramanmaraş olan 7,7 ve 7,6 şiddetindeki depremin yankıları devam ediyor. Binlerce insanın öldüğü ve yaralandığı, binlerce kişinin evsiz kaldığı depremde Kahramanmaraş, Gaziantep, Nevşehir, Kayseri, Ankara, Adana, Hatay gibi birçok bölge etkilendi. 

Türkiye 4. seviye alarm vererek komşu ülkelerden gelecek yardımların kabul edileceğini ilan etti. Ayrıca deprem bölgesinde 3 ay süre ile OHAL ilan edildi.

Yaşanan bu acı gelişmeler ışığında harekete geçen DENK Dordrecht Grup Başkanı Mehmet Safranti, Belediye Başkanı ile yaptığı görüşme ve akabinde  gerçekleşen ziyaret ve bağışı Sonhaber’e anlattı.

Safranti şunları dile getirdi: 

“Yüreğimiz yanıyor! Bu bölgelerdeki görüntüler bizleri derinden üzdü. Hollanda Başbakanı uluslararası çağrıya ilk cevap veren kişilerdendi. DENK partisi olarak biz de boş durmadık. DENK belediye partileri çeşitli belediyelerde uğraş ve çaba gösteriyor

Denk Dordrecht olarak belediye başkanımız ile temasa geçtik ve neler yapabileceklerimizi konuştuk.

Belediye başkanımız taziye mesajının yanı sıra, Zuid Holland Zuid olarak 13 kişiyi deprem bölgesine gönderdi, bu kahramanlarımız şuana kadar 8 kişiyi kurtarırdı.

Dün akşam Mecliste bir ilk yaşandı, Türkiye ve Suriye’deki vefat edenler için konuşma yanı sıra 1 dakikalık saygı duruşu yapıldı.

Bu sabah Denk Dordrecht olarak belediye başkanı ile Dordrecht Ayasofya camii ziyaret ettik. Ayasofya Camii şuana dek 4-6 tır dolusu yardım malzemesi topladı. Dordrecht’li vatandaşlarının duyarlı davranışları Belediye Başkanını derinden etkiledi.

Bağışların toplanmasını yerinde izleyen Belediye Başkanı Wouter Kolff, boş kutu ve nakliyat için yetersiz kalan Ayasofya Camiine Dordrecht Belediyesi olarak 30.000 euro yardımda bulundu.

DENK Dordrecht olarak deprem bölgesi için yapılan maddi ve manevi yardımlardan ve duyarlı davranışları için Belediye başkanımıza teşekkür ederiz. Bu yardımlar ve destekler birazda olsa yaramıza merhem oluyor.

Buradan yaralılarımıza acil şifalar ve vefat edenlere Allahtan rahmet diliyorum. Mekanları Cennet Olsun İnşallah.”

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.