Hollanda Meteoroloji Enstitüsü (KNMI) ve Belçika Meteoroloji Enstitüsü (KMI) haftanın ilk günü için uyarı yayınladı. Hollanda genelinde sarı kodlu uyarı verilirken, Belçikanın farklı bölgeleri için alarm seviyesi yükseltildi.

Hollanda: Ülke genelinde sarı kodlu uyarı
KNMI’den yapılan açıklamada, Pazar gecesi başlayan kar, dolu ve sağanak yağış nedeniyle özellikle sabah saatlerinde yollarda buzlanma tehlikesinin yaşanacağı belirtildi. Bunun yanı sıra kıyı kesimlerinde sabah saatlerinde gök gürültülü sağanak yağış olacağı ve rüzgar şiddetinin 6 ila 7 düzeyinde olacağı belirtildi.

Öğleden sonra hava parçalı ve çok bulutlu, sağanak ve muhtemelen gök gürültülü sağanak yağışlı olacak. Aynı zamanda kar yağışının da görüleceği belirtildi. Sadece Limburg eyaletinin güney kısmında kar tabakasının 5 santimetreye ulaşabileceği aktarıldı.

Açıklamada pazartesi günü ve muhtemelen Salı günü sabah saatlerinde yollardaki buzlanmanın devam edeceği kaydedildi.

Rijkswaterstaat ise Pazar gecesinden bu yana tüm ülke genelinde tuzlama çalışmalarının yürütüldüğünü açıkladı. Pazar günü akşam 19:00’da başlayan tuzlama çalışmasında toplam 4600 ton kilonun üzerinde tuz serpildi. ANWB ülke genelinde yaklaşık 900 kilometreye varan trafik sıkışıklığı yaşandığını belirtti.

Belçika: Dört bölgede sarı kodlu uyarı
Belçika Kraliyet Meteoroloji Enstitüsü (KMI), farklı bölgelerdeki buzlanma riski nedeniyle uyarı yayınladı. Flaman bölgesinde, Antwerpen, Limburg ve Flaman Brabant illerinde sarı kod uyarısı devam ediyor.
 
KMI açıklamasında Ardenler'de ve Limburg ile Antwerp illerinde 1 ila 5 santimetre, Hoge Venen'de ise 5 ila 10 santimetre kar yağışı beklendiği belirtildi. Sıcaklıkların Hoge Ardennen'de eksi 4, iç kesimlerde 0 ve kıyı kesimlerinde 3 derece olacağı belirtildi.

Tuzlama hizmetleri geçen gece tüm Flaman bölgelerinde başladı. Toplamda, 9.640 km yol ve bisiklet yoluna tuzlama yapıldı ve bunun için 1.200 ton tuz kullanıldı.

Meteorolojinin hava tahminine göre pazartesi günü kar ve karla karışık yağmur geçişleri görülecek. Ardennen bölgesinde kar yağışının devam etmesi beklenirken ülkenin batı ve güneybatısında yağış olmayacak. Salı günü güneş olacak.

TransferGo’dan 10 kişiye Türkiye’de tatil için indirim çeki TransferGo’dan 10 kişiye Türkiye’de tatil için indirim çeki

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.