Almanya’da mayıs ayında kullanıma giren Deutschlandticket (Almanya Bilet) toplu taşıma araçlarını kullanan vatandaşların da sayısını artırdı. Orta Almanya Ulaşım Birliği (MDV) ve Deutsche Bahn’ın verilerine göre biletin yürürlüğe girmesinden bu yana Almanya’nın orta bölümündeki yolcu sayısı yüzde 20 ila 25 oranında artış gösterdi.

Almanya'nın Saksonya, Saksonya-Anhalt ve Thüringen eyaletlerinin televizyon ve radyo ağı MDR’nin haberine göre 49 eurolu bilet bu üç eyaletteki toplu ulaşım kullanımını ciddi ölçüde artırdı.

Birçok ulaşım derneği Deutschlandticket’ın vatandaşları toplu taşımaya yönlenmesinde teşvik edici bir rol üstlendiği konusunda hem fikir. Ancak Deutschlandticket, geçtiğimiz yıl uygulanan 9 euroluk ucuz bilet fırsatının yarattığı etkiyi henüz yakalamış değil.

Saksonya Eyaleti
Ulaştırma Derneği Oberelbe (VVO), Mayıs ayında Dresden-Leipzig arasındaki demiryolu hattında pandemi öncesine göre yüzde 39'dan fazla artış olduğunu açıkladı. Dresden S-Bahn'da da yaklaşık yüzde 23’lük bir artış kaydedildi.

Ulaştırma Derneği Oberlausitz-Niederschlesien'e (ZVON) göre, yolcu sayısındaki artış özellikle devlet demiryolları ve Doğu Almanya Demiryolu (ODEG) trenlerinde göze çarpıyor. 

Saksonya Anhalt Eyaleti
Magdeburg Bölgesel Ulaşım Birliği (Marego) neredeyse her iki yolcudan birinin biletlerini Deutschlandticket ile değiştirdiğini belirtti.  Havag ise kesin sayı veremese de mayıs ayından Ağustos ayına kadar Deutschlandticket kullanıcılarının  yüzde 52 civarında arttığını kaydetti. 

Thürengen Eyaleti
Almanya’nın en yoğun bölgelerinden biri olan Thürengen’de ise Merkezi Thüringen Taşımacılık Birliği (VMT) verilerine göre haziran ayında abone sayısı 70 bine yükseldi. VMT’ye göre 45 bin kişi eski aboneliğini Deutschlandticket ile değiştirdi.

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş