Bu hafta başında Den Haag Orlandostraat’ta sokak ortasında 24 yaşındaki İbrahim Demir’i silahla öldürdükten sonra kayıplara karışan katil zanlısı, salı akşamı Amsterdam Schiphol Havalimanında yapılan operasyonla yakalandı. Polis 22 yaşındaki zanlının bindiği uçakta gözaltına alındığını belirtirken, nereye yolculuk yapmak istediği konusunda bir açıklama yapmadı.

Bir mahalle sakini basına yaptığı açıklamada olay gecesi bir arabadan ateş açıldığını ve beş el silah sesi duyulduğunu kaydetti. Ölen gencin bir kuzeni ise zanlının İbrahim’in çocukluk arkadaşı olduğunu ve ikisinin daha önce de tartıştıklarını aktardı.

İbrahim Demir cinayeti
Çevresinde "Ibo" olarak tanınan 24 yaşındaki İbrahim Demir, 28 Ağustos günü saat 21:20 civarında,  Laan van Wateringse Veld ile Orlandostraat'ın kesiştiği köşede, sokak ortasında ateşli bir silahla vurularak öldürüldü. 

Olay yerine gelen sağlık ekipleri genci hayata döndürmeye çalıştı. Ancak İbrahim aldığı ağır yaralar nedeniyle kaldırıldığı hastanede can verdi. 

Kurşunlama olayından kısa bir süre sonra olay yerine yakın bir mesafe olan Rijswijk'teki Van der Kooijweg'de tamamen yakılmış bir araç bulundu. Polis her iki olayın birbiri ile bağlantılı olabileceğini belirtti. 

Mahalle sakinlerinden elde edilen bilgiye göre İbrahim ve ailesi yaklaşık 2 ay önce Den Haag Orlandostraat’taki yeni evlerine taşındı. 

Omroep West tarafından verilen bilgide ise İbrahim’in vurulmasından bir gün sonra ailenin bir önceki ikamet adresi olan De Jacob Scorerlaan adresinde bir eve patlayıcı madde atıldı. Mahalle sakinleri bu adreste İbrahim’i vuran kişinin ikamet ettiğini belirtse de bu bilgi polis tarafından teyit edilmedi. Polis her iki olay arasında bağlantı olup olmadığını araştırıyor.

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş