AK Parti Genel Başkan Yardımcısı, Dış İlişkiler Başkanı, Bursa Milletvekili Efkan Ala’nın başkanlığında Efkan Ala'nın başkanlığında AK Parti 26. Dönem Elazığ Milletvekili Ömer Serdar, AK Parti 27.Dönem İstanbul Milletvekili Zafer Sırakaya, AK Parti 27. Dönem Adıyaman Milletvekili Muhammed Fatih Toprak, UİD Genel Başkanı Köksal Kuş’tan oluşan heyet Hollandalı Türklerle Amstedam Corendon Otel’de buluştu.

UİD Hollanda Başkanı Hasan Tekten ve ekibinin ev sahipliğinde gerçekleşen buluşmaya Hollanda’nın dört bir yanından 500 civarında vatandaşımız katıldı.

Türkiye’nin Amsterdam Başkonsolosu M.Burak Ersoy, THY Amsterdam Müdürü Şerafettin Ekici’nin de misafirler arasında olduğu buluşma yaklaşık beş saat sürdü. Erdoğan’nın da telefonla katılarak davetlileri selamlaması davetliler arasında büyük bir coşkuya vesile oldu.

Kur’anı Kerim Tilaveti ile başlayan buluşmada, Türk ve Hollanda milli marşlarının dinlenmesinin ardından şehitlerimiz için bir dakikalık saygı duruşu ile devam edildi.

Sunuculuk görevini üstlenen Avrupa’nın ünlü müzisyen/ bestekar / sunucu Yusuf Meral kürsüye ilk olarak ev sahibi olarak UİD Hollanda başkanı Hasan Tekten’i davet etti.

Tekten’in kısaca hoşgeldiniz ve selamlama kouşmasının ardından UİD Genel Başkanı Köksal Kuş kürsüye çıkarak kuruluşundan günümüze UİD hakkında bilgi verdi.

Kuş’un konuşmasının ardın UİD Hollanda’nın geçtiğimiz yıl yapılan faaliyetlerini gösterildiği kısa bir film izlendi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan telefonla bağlandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın telefonla buluşmaya katılması katılımcılar arasında heyecan ve mutluluk yaşanmasına neden olurken; Erdoğan Hollanda'daki vatandaş buluşmasına gösterilen ilgi için teşekkürlerini ilettti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hollanda'daki Türklere telefonla hitabında "Kur'an-ı Kerim’in koruyucusu hakim-i mutlak olan Allah'tır. Onlar sadece karakterlerinin bozukluğunu ortaya koyuyorlar. Tevrat'ı koruma kararı alanlar Kur'an-ı Kerim'e karşı terbiyesizliklerini ortaya koyuyorlar." dedi.

uıd10

Hollanda'daki vatandaş buluşmasına gösterilen ilgi için teşekkürlerini ileten Erdoğan, kendisinin de bugün Denizli'de Genişletilmiş İl Danışma Meclisi Toplantısı'nda büyük bir kalabalığa hitap ettiğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İnanıyorum ki sizler şu anda 14 Mayıs'ın heyecanını yaşıyorsunuz. Sizler 14 Mayıs'ta sadece ülkemize değil tüm dünyaya çok önemli mesajlar vereceksiniz." diye konuştu.

Seçime hazırlanan tüm görevlilere Türkiye'den selamlarını gönderdiğini ifade eden Erdoğan, "Bu yolculukta ortaya koyduğunuz vefayı, aidiyeti, inancı, kararlılığı Cumhurbaşkanınız olarak en kalbi duygularla selamlıyorum." dedi.

Bazı Avrupa ülkelerinde Kur'an-ı Kerim'e yapılan saldırıları kınayan Erdoğan, "Kur'an-ı Kerim’in koruyucusu hakim-i mutlak olan Allah'tır. Onlar sadece karakterlerinin bozukluğunu ortaya koyuyorlar. Tevrat'ı koruma kararı alanlar Kur'an-ı Kerim'e karşı terbiyesizliklerini ortaya koyuyorlar. Biz yolumuza kararlıkla devam edeceğiz. 14 Mayıs şimdiden hayırlı olsun." değerlendirmesini yaptı.

uıd13

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ala da Hollanda'da ve Türkiye'de seçimlerin yaklaştığına işaret ederek, oy kullanmanın önemini vurguladı, oy kullanma hakkı olan herkesin bulundukları toplumlara siyasal katılım sağlaması gerektiğini ifade etti.

Ala, Türk toplumunun ihtiyaçlarını dinledikten sonra sorunlara çare bulmak için çalışacaklarını belirterek, "Dile getirdiğiniz her probleminiz bizim için çok kıymetlidir. Onu alıyoruz, devletin ilgili birimiyle görüşüyoruz, değerlendiriyoruz ve çözümler arıyoruz, sonunda Sayın Cumhurbaşkanımıza arz ediyoruz." ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin Hollanda ve diğer AB ülkeleriyle ilişkilerini "fırsatları değerlendirme" mantığıyla yürüttüğünü ifade eden Ala, Türkiye'nin sorunlarını konuşarak çözmeyi tercih ettiğini kaydetti.

Ala, Türkiye'nin uluslararası krizlerde sözü merak edilen bir ülke haline geldiğini ve diplomatik alanda her türlü diyaloğu başarıyla sürdürdüğünü, bunun Türk halkının ortaya koyduğu iradeyle mümkün olduğunu dile getirdi.

Dünyanın tüm ülkelerinde sorunlar olduğunu, Türkiye'nin fırsatlara odaklanarak sorunların altında kalmadan çözümler aradığını anlatan Ala, sorunları en az maliyetle çözmenin yolunun siyaset ve demokrasi olduğunu, İslam dünyasında demokrasisi Türkiye ile yarışacak ülke bulunmadığını belirtti.

uıd15
"Sizler burada hem Hollanda'ya hem de ülkemize katkı sağlıyorsunuz." diyen Ala, doğal kaynaklara sahip olmamasına rağmen Türkiye'nin bölgesinin en önemli ülkesi olmasının altında güçlü demokratik geleneğinin olduğunu aktardı.

Ala, 15 Temmuz darbe girişiminde Türkiye'nin geri götürülmesine yönelik çabaları Türk halkının bozduğunu hatırlattı.

Uluslararası Demokratlar Birliği (UİD) Genel Başkanı Köksal Kuş da Fransa ve Belçika'daki Türk toplumunu ziyaret ettiklerini, Hollanda'da yaşayan Türklerin sorunlarını ve ihtiyaçlarını dinleyeceklerini, bunlara çözüm bulmaya çalıştıklarını belirtti.

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.euya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.