Uzun süredir Amsterdam’daki Schiphol hava limanında yaşanan yoğunluk ve havalimanı yönetiminin bir türlü bu soruna kalıcı çözüm bulamamasından bıkan Corendon, Amsterdam seferlerinin büyük çoğunluğunu Rotterdam’daki The Hague Havalimanına taşıyacağını açıkladı.

Corendon tarafından yapılan açıklamada, 150 uçuşun Rotterdam’a geçirileceği, bazı uçuşların diğer uçuşlarla birleştirileceğini, bazılarının farklı havalimanlarına nakledileceğini ve 35 uçuşun ise iptal edileceğini açıkladı.

Yaz döneminde uçuş iptali tepki çekti
Schiphol'deki yaşanan personel azlığı yolcu yoğunluğunun artmasına neden oldu. Schiphol yönetimi yaz ayları için bir eylem planı açıklamıştı. Bugün ortaya çıkan bilgilerde ise havalimanı yönetiminin yaz döneminde günlük onlarca uçuşu iptal edeceği belirtildi.

Schiphol’ün aldığı bu karar yolculardan, seyahat acentelerine kadar bir çok kesimin tepkisini çekti. Corendon’dan yapılan yazılı açıklamada da konuya dikkat çekilerek “Bunun birçok Hollandalının yaz tatili için önemli sonuçları olacaktır. Her havayolunun kaç uçuştan vazgeçmesi gerektiği henüz belli olmasa da Corendon bunu beklememeyi tercih etti.” denildi.

Hazırlıklar daha önceden başladı
Şirketten yapılan açıklamaya göre, Mayıs tatilinde yaşanan kaosun hemen ardından Schiphol’e yapılan uçuşları farklı merkezlere aktarmak için hazırlıklara başlandı. Rotterdam'daki The Hague Havlimanı da Corendon’un uçuşlarını bu havalimanına geçirmesine onay verdi.

Corendon CEO’su Steven van der Heijden’da basına yaptığı açıklamada “Bazı müşterilerin farklı bir havaalanından uçmayı can sıkıcı bulduğunu anlıyoruz, ancak tüm tatili iptal etmekten çok daha iyi bir alternatif..” dedi.

Van der Heijden henüz herhangi bir resmi bilgi almadıklarını, bu nedenle müşterilere kendi uçuşları hakkında henüz net bir bilgi veremediklerini dile getirdi. Van der Heijden yapılacak alan değişikliğinin, sadece Corendon’un kendi uçakları ile yapacağı uçuşlar için geçerli olacağını aktardı. 

Steven van der Heijden KLM ve Transavia gibi diğer havayollarının uçuşlarında on binlerce koltuk rezervasyonu yapıldığını da belirterek, bu uçuşların devam edip etmeyeceği konusunda havayollarından gelecek bilginin beklendiğini sözlerine ekledi.

Corendon’un tam olarak hangi seferlerinin Rotterdam’a aktaracağı henüz netleşmiş değil. Daha önce şirket tarafından yapılan açıklamada schiphol’deki kaos neden olarak gösterilerek yaklaşık 100 bin uçuşun Almanya’nın Hollanda sınırına yakın havalimanlarına nakledileceği belirtilmişti.

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz:  t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın