Türkiye’nin Antalya kentine turist olan giden Hollandalı vatandaşların sorunlarını çözmeyi hedefleyen Hollanda bu kentte Fahri konsolosluk kurdu. Kurulan Hollanda Antalya Fahri Konsolosluğu görevine Corendon Airlines CEO'su Yıldıray Karaer getirildi. 

Akra Hotel'de düzenlenen yemin törenine Hollanda Ankara Büyükelçisi Joep Wijnands ve çok sayıda iş insanı da katıldı.

Konuşmaların ardından Büyükelçi Wijnands, Karaer'e üzerinde İngilizce 'Hollanda' yazılı turuncu renkli futbol topu hediye etti. Törenin bitmesiyle tebrikleri kabul eden Karaer, hediye edilen topla birlikte poz verdi.

Toplantıda konuşan Hollanda'nın Ankara Büyükelçisi Joep Wijnands, portakal renginin Hollanda'nın ulusal rengi olduğunu ve Antalya'nın da logosun da portakal olduğu için mutlu olduğunu söyledi. 

Wijnands, “Antalya bizim için başka alanlar için de önemlidir. Bunun başında turizm geliyor. Buraya tatile gelen binlerce Hollandalı turist var. Valimizden öğrendiğimiz kadarı ile bu sene gelen Hollandalı turist sayısının Covid öncesi rakama ulaştığını öğrendik. Bu da yaklaşık 435 bin civarında bulunuyor. Turizm yanı sıra tarım da bizim için önemlidir. Bu sektör Hollanda'da mükemmeliyete ulaştı. Seracılık ve sebze alanında ülke olarak çok iyi seviyede bulunuyoruz" dedi.

Çok gurur verici bir görev olduğunu belirten Hollanda'nın yeni Antalya Fahri Konsolosu Yıldıray Karaer, “Bundan sonra daha azimle çalışacağımızın bir göstergesi olacak.” dedi.

Hollanda'nın önümüzdeki yıllarda gelen turist sayısında ilk üçü zorlayacağını düşündüğünü belirten Karaer, “Ben Hollanda'da turizm yapmaya başladığımızda 180 bin turist geliyordu. Biz bunu 1 milyon 200 bin turiste kadar çıkarmıştık. Siyasi ve ekonomik krizler nedeniyle bugün Türkiye'ye gelen turist sayısı 750- 800 bin civarında bulunuyor. Antalya'ya gelenlerin sayısı 500 bine yaklaşıyor. Daha önce ulaştığımız rakamlara Türkiye'nin turizmde parlayacağı yıllarda bunu tekrar yaparız. Biz daha önce de yaptığımız şeyleri yapmaya devam edeceğiz. Zaten fahri elçiliğimizi yapıyorduk, bundan sonra bu iş resmileşti" diye konuştu.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.