Belçika’da geçtiğimiz hafta Pazar günü başlayan çiftçilerin protesto eylemleri ülke genelinde farklı noktalarda trafik sıkışıklığına neden oldu. Eylemler Hollanda’da da etkili oldu. Özellikle yük taşımacılığı sektörü bu durumdan olumsuz etkilendi.

Avrupa çevre standartları ve rekabet ortamında düşen gelir düzeyini protesto eden çiftçiler pazartesi günü Flanders ve Wallonia'da birçok ana yolda trafiği durma noktasına getirdi.  Çiftçilere göre bazen koordine edilen bazen de edilmeyen protestolar trafiğin aksamasına neden oldu. 

Çiftçiler Antwerp çevre yolundaki eylemlerine sabah saatlerinde son verirken, öğleden sonra E17 ve E34 bağlantı yollarında ve muhtemelen Zeebrugge'de eylem yapmaya hazırlanıyor. 

Vlaams Verkeerscentrum sosyal medya hesabından yapılan açıklamada,  liman bölgesinden Gent'e giden Liefkenshoektunnel’de geçiş olmadığını açıkladı. Merksem yakınlarında yavaş ilerleyen traktörler, trafiğin neredeyse durma noktasına gelmesine neden oldu. Hollanda istikametindeki yollarda da tıkanıklıklar yaşanmakta.

Başkentinin güneyindeki Halle yakınlarında E42 otoyolu hala kapalı. Wallonia'da da eylemler devam ediyor.

Belçikalı çiftçilerin eylemleri Hollanda’daki trafiği de etkiledi. Traktörler Breda'dan Anvers'e giden otoyolda (E19), trafiği büyük ölçüde aksattı. Çiftçiler Gent'e doğru olan yollarda da traktörleri ile yürüme hızında ilerliyor.

Antwerp çevre yolu ve Gent'e doğru olan kısım Hollanda yük trafiği tarafından yoğun olarak kullanılmakta. ANWB, Hollanda'dan giden sürücülerin Salı günü Antwerp ve çevresinden kaçınmaları uyarısında bulundu.

Bakan havai fişekle protesto edildi
Valon Çevre Bakanı Céline Tellier, Pazartesi akşamı E42 otoyolu üzerinde eylem yapan çiftçileri ziyaret etti. Ancak Tellier bu ziyaretinde yoğun rotesto ile karşılaştı. Çiftçiler, "Tellier, istifa et!" diye sloganlar attı ve bakanın yanında havai fişekler patlattı. Bakan Tellier, "Onları dinlemek için buradayım," şeklinde açıklama yaparken, “çiftçilerin Avrupa konuları, serbest ticaret ve çevreyi daha az dikkate alan tarımla haksız rekabet konusundaki öfkesini” anlamaya çalıştığını belirtti. 

Başbakan De Croo’nun bugün saat 17:00'de çeşitli tarım birliklerinin temsilcileriyle istişarelerde bulunacağı belirtildi. 

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.