OpenAI, geçtiğimiz hafta Perşembe günü iOS için bir ChatGPT uygulamasını kullanıma sundu. Yeni uygulama, OpenAI'nin AI sohbet botunu mobil olarak kullanmaya imkan sağlıyor.

Ücretsiz uygulama, iPhone ve iPad'lerde çalışıyor, sesli girişi destekliyor ve cihazlar arasında geçmişi senkronize ediyor. Bilgisayarda ChatGPT'yi kullanmak gibi, iOS uygulaması da soruları yanıtlıyor, şiir yazıyor veya seyahat planı yapmak gibi destekler sunabiliyor.

OpenAI, aylık 20 dolar ödeyen ChatGPT Plus abonelerinin, iOS uygulamasında GPT-4'ü kullanabildiklerini, daha hızlı yanıt sürelerine ve özelliklere erken erişim sağladıklarını belirtti.

OpenAI, iOS uygulamasının kullanıma sunulmasının ABD'de başladığını ve önümüzdeki haftalarda daha fazla ülkeye yayılacağını söyledi. Şirket, Android kullanıcılarının da "yakında" kendi sürümlerini alacağını kaydetti.

OpenAI, Kasım ayında ChatGPT'nin yayınlanmasıyla AI alanındaki hızlanmayı başlattı. Mart ayında piyasaya sürülen ve ChatGPT sohbet botunu çalıştıran büyük dil modelinin bir güncellemesi olan GPT-4, OpenAI'ya göre daha az hata yapıyor ve daha nüanslı sonuçlar üreterek daha karmaşık görevleri yerine getirebiliyor.

©Sonhaber.eu 
Kaynak: Cnet

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.