ChatGPT’nin, yaklaşık iki hafta önce Amerika Birleşik Devletleri'nde kullanıma sunduğu uygulama ilk olarak, Birleşik Krallık, Fransa, Almanya, Japonya ve Güney Kore gibi 40 ülkedeki iPhone kullanıcılarına sunulmuştu. Bugünden itibaren ise Hollanda’nın da aralarında bulunduğu 100 ülkede daha kullanılmaya başlandı.

Yeni uygulama, OpenAI'nin AI sohbet botunu mobil olarak kullanmayı mümkün kılıyor. Ücretsiz olan bu uygulama, iPhone ve iPad'lerde çalışıyor, sesli girişi destekliyor ve cihazlar arasında geçmişi senkronize ediyor.

iOS’a yüklenebilen chatGPT, bir bilgisayarda kullanıldığı gibi yanıtlıyor, şiir yazıyor veya seyahat planı yapmanıza yardımcı oluyor.

ChatGPT, mantıklı görünen metinler yazmak için yapay zekayı (AI) kullanıyor. Kısa süre içerisinde, insanların yazdıklarından ayırt etmesi zor metinler oluşturduğu için büyük ilgi topladı. Ancak bu durum tartışmaları da beraberinde getirdi.

Geliştirici OpenAI, 2015 yılında teknoloji dünyasından birkaç büyük isim tarafından kuruldu. Bu isimler arasında Tesla'nın CEO'su ve Twitter'ın sahibi Elon Musk ile LinkedIn'in kurucu ortağı Reid Hoffman da bulunuyor. Microsoft, bu girişime milyarlarca dolar yatırım yaptı.

OpenAI, Android işletim sistemine sahip cihazlar için de yeni bir sürüm üzerinde çalışıyor.

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.