İki hafta sonra vatandaşlar, Eyalet Meclisi’nde yer alacak vekilleri seçmek için sandık başına gidecek. Bu seçimde verilecek oylar dolaylı olarak senato üyelerinin de seçilmesini sağlayacak.  Ancak Senato için hükümeti oluşturan koalisyon partileri ve muhalefet arasında bir fark gözetilmediğini biliyor muydunuz?

Senatoyu oluşturan 75 senatör, hangi partiden olursa olsun, hükümetin aldığı kararlara bağlı çalışmıyor. Başka bir değişle şuanda hükümeti oluşturan VVD, D66, CDA ve CU partilerinin senatörleri Parlamentonun alt kanadı Temsilciler Meclisinden geçen kanunları onaylama ve veto yetkisine sahip 

Senato’nun asıl görevi Temsilciler Meclisi'nde kabul edilmiş olan yasaları tekrar gözden geçirerek değerlendirmek, gerekiyorsa tasarıyı reddetmek, tadil etmek veya mevzuata onay vermek. Geçtiğimiz yıllarda birçok kere görüldü ki Temsilciler Meclisinde kabul edilen bir yasa tasarısı Senato’nun engellemesi sonucunda yürürlüğe giremedi veya değiştirilmek zorunda kalındı.

Çelik: “Senatoda bulunmak, Hollanda’nın geleceğini belirlemek anlamına geliyor”
Son Haber’e açıklamalarda bulunan Metin Çelik, 15 Mart tarihinde yapılacak Eyalet Meclisi seçimlerinin ve dolayısıyla Senatonun önemine vurgu yaptı.

Çelik “Bu anlamda bakıldığında Senato’da yer almak Hollanda’nın geleceğini de belirlemek anlamında büyük önem taşıyor. Hollanda’yı daha doğru ve adil yapamayan yasaları, bir oyla bile engelleyebiliriz.” dedi.

Metin Çelik, “Bu tür durumlarda gerekli baskıyı oluşturabilmek için DENK partisinin Senato’da olmasının büyük önem taşıdığını belirtirken, seçmenlere seslenerek “Bu yüzden 15 Mart’ta oyunuzu DENK’e verin” dedi.

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.