İnsanın yüzünde gülümseme yaratan bir doğum lekesine sahip olan buzağı, sosyal medyanın ilgi odağı oldu. “Happy” (mutlu) ismi verilen Holstein cinsi buzağı hem ev hayvanı hem de “çim biçme makinesi” olarak çiftlikte yaşamaya devam edecek.

Avustralya’nın Ripplebrook mevkiinde bulunan Belbrook çiftliğini işleten Barry ve Megan Coster çifti, çiftlikte doğan buzağılarda çoğu zaman “7” sayısı veya kalp şeklindeki lekeleri gördüklerini ancak ilk kez farklı bir desenle doğan buzağının kendilerini dahi şaşırttığını belirtiyor.

Buzağı Happy'nin lekesi: Gülen yüz

Avustralya buzagı happy

Happy adlı buzağının neden bu kadar ilgi gördüğü ise fotoğrafa bakınca çok daha net anlaşılıyor. Buzağının karın bölgesinde sanki beyaz zemin üzerine siyah renkli kalemle çizilmiş gibi gülen bir yüz bulunuyor.

Doğum sonrası eşinin kendisine fotoğraf gönderdiğini belirten Megan yerel basına yaptığı açıklamada, ilk gördüğünde gözlerine inanamadığını belirtirken, “fotoğrafı alınca, ilk önce çalışanlardan hiçbirinin fotoğrafa fazladan bir şey eklemediğini görmek için yakınlaştırarak bakmak zorunda kaldım. Ancak beyaz kürkün üzerindeki siyah noktaların gerçek olduğu ortaya çıktı.” dedi.

Megan'ın gülen yüzlü buzağı fotoğrafı içeren Facebook gönderisi, sosyal medya platformu Facebook’da da yoğun olarak ilgi gördü.

Avustralya'nın güney kıyısında, Melbourne'ün 100 km doğusundaki Ripplebrook'taki çiftlik, her yıl yaklaşık 700 buzağı yetiştiriyor.

buzagi Happy

© Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.