Türkiye’nin Hollanda Büyükelçisi olarak 2 Şubat 2023 tarihinde göreve başlayan Selçuk Ünal Hollanda’daki vatandaşlarımıza önemli bir uyarı yaptı. 

Ünal, sosyal medya hesabından paylaştığı mesajında yapılacak yardımların AFAD (Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı ) aracılığı ile sürdürülen faaliyetlere destek verilmesi ve bireysel kampanyaların yerine kurumsal kampanyalara katkıda bulunmalarını rica etti.

Büyükelçi Ünal’ın mesajı şöyle:

Kıymetli vatandaşlarımız,

Ülkemizde bu sabah meydana gelen elim deprem felaketinin ardından Hollanda’daki toplumumuzun depremden etkilenen vatandaşlarımıza yönelik büyük bir dayanışma ruhu içerisinde hareket ettiğini memnuniyetle görmekteyiz.

İlgili kuruluşlarımızca açıklandığı gibi, afet bölgelerindeki arama kurtarma çalışmalarının etkin bir eşgüdüm ve büyük bir hassasiyetle sürdürülmesi gerekmektedir.

Bu bağlamda, afet bölgesi ilan edilen yerlerde, arama-kurtarma çalışmalarının etkin şekilde sürdürülebilmesi için karayolu ulaşımında ve haberleşme araçlarında yoğunluğa sebebiyet verecek girişimlerde bulunulmaması önem arz etmektedir.

Bu itibarla, makamlarımızca da duyurulduğu üzere, çalışmalara katkı sunmak isteyen toplum mensuplarımızın, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı’mızın (AFAD) eşgüdümünde sürdürülen faaliyetlere destek vermelerini, bireysel değil, kurumsal kampanyalara katkıda bulunmalarını önemle rica ediyoruz.

Vefat eden tüm vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralananlara acil şifalar diliyoruz. Enkaz altında kalan tüm vatandaşlarımızın milli beraberliğimiz ve, Hollanda makamları dahil, sergilenen uluslararası dayanışma ile en kısa zamanda kurtarılmalarını diliyoruz.
Memleketimizle dayanışma duygularınıza kalben teşekkür ediyoruz.

Selçuk ÜNAL
Büyükelçi

Büyükelçilik web sitesinden yapılan bir sonraki paylaşımda ise vatandaşlarımızın nakdi bağış yapabilecekleri linkler verildi.

İkinci paylaşım şu şekilde:
Ülkemizde meydana gelen elim deprem felaketinden etkilenenlere destek olmak amacıyla yardım kampanyası başlatan kuruluşlarımıza aşağıdaki bağlantılar üzerinden nakdi bağış yapılabilmektedir.

https://www.afad.gov.tr/depremkampanyasi2

https://www.kizilay.org.tr/…/404/pazarcik-depremi-bagisi

https://bagis.tdv.org/afet/deprem-25

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.