Bulgaristan'ın Lesovo Sınır Kapısı'nda gümrük memurları tarafından yaklaşık 1 kilogram kaçak altın takı ele geçirildi. Altınların değerinin yaklaşık 51 bin euro olduğu açıklandı.

Bulgar yetkililerin yaptığı açıklamaya göre, 20.10.2023 tarihinde saat 02.40 civarında sınır kapısından ülkeye giriş yapmak isteyen Türk kamyon şoförü T.K., Türkiye'den İngiltere'ye karma yük taşıdığına dair belge sundu. Kontroller sırasında şoförün şüpheli davranışları üzerine detaylı bir arama yapıldı.

Aramada T.K.'nın ceket cebinde sarı metal takılar, araç kabininde ise kişisel eşyalarının arasında ve termosun içerisinde saklanmış, koyu renkli folyolara sarılmış altın ziynet eşyaları bulundu.

Yambol Bölge Savcılığı'nın talebi üzerine T.K. gözaltına alındı ve ele geçirilen altınlara el konuldu.

Ele geçirilen altın ziynet eşyaları:

bulgaristan altın kaçakçılık 01

©Sonhaber.eu
Fotoğraf: Bulgar Gümrüğü

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş