Özellikle yaz döneminde artan gümrük kontrolleri yasal sınırın üzerinde nakit veya ziynet eşyası taşıyanlara göz açtırmıyor. Yaz boyunca neredeyse her gün Bulgaristan veya Sırbistan gümrüklerinde bir veya birkaç araç ya beyan edilenden fazla nakit para veya ziynet eşyası çıktığı için haberlere konu oluyor.

Bulgaristan Gümrük Dairesi’nden edinilen bilgiye göre, Bulgaristan’ın Türkiye’ye açılan Kapitan Andreevo sınır kapısındaki yetkililer, geçtiğimiz bir hafta içinde iki kamyon ve bir otobüste yapılan aramalarda toplam 430 bin 805 euro nakit ele geçirdi. 

İlk vaka 9 Eylül’de Romanya’dan gelen ve Bulgaristan üzerinden Türkiye’ye seyahat eden bir otobüsün denetimi esnasında ortaya çıkartıldı. Detaylı inceleme esnasında gümrük polisleri, sürücü koltuğunun üstüne denk gelen kaporta boşluğuna gizlenmiş iki torba buldu. Yapılan açıklamaya göre torbaların her birinin içinde siyah torbalara sarılmış vaziyette euro ve dolar desteleri ele geçirildi. Otobüste ele geçirilen toplam miktarın 91.800 euro ve 10.000 dolar olduğu belirtildi.

Aynı gümrük kapısında yaşanan diğer iki vaka ise 12 eylül günü gerçekleşti. İlk vaka saat 02:00 civarında Kapitan Andreevo Gümrük kapısına gelen Türk plakalı kamyonda detaylı inceleme yapıldı. Almanya’dan gelen ve Bulgaristan üzerinden Türkiye’ye gidecek olan kamyonu inceleyen gümrük memurları, gösterge tablosunun içine gizlenmiş paketler buldu. Aramada gizlenen bölmeden 27 paket çıkartan gümrük görevlileri toplam 139.930 euro nakit ele geçirdi.

Aynı gün ikinci vaka saat 07:30 sıralarında gerçekleşti. Almanya’dan Türkiye’ye gitmekte olan Türk plakalı başka bir kamyon, kontrol noktasında detaylı incelemeye alındı. Yapılan kontrollerde sürücü koltuğunun altında gizlenmiş bir çanta içinde çok sayıda belge ve 189.075 euro nakit para ele geçirildi.

Sürücüler hakkında soruşturma başlatıldı
Ortaya çıkartılan nakit paralarla ilgili olarak Haskovo-Bölge Dairesi Svilengrad Bölge Savcılığı tarafından soruşturma başlatıldı. İkisi Türk biri Romen üç araç sürücüsü gözaltına alındı ve hakkında yasal işlem başlatıldı.

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.