Mayıs ayının son haftasında, 26 ve 27 mayıs tarihlerinde Romanya’dan gelen ve Bulgaristan’ın Kapitan Andreevo sınır kapısından geçerek Türkiye’ye giriş yapmak isteyen üç ayrı Türk otobüsünde toplam 1,9 milyon euro ele geçirildi. 

Kapitan Andreevo Gümrük Müdür Yardımcısı Stefan Marashev ve Haskovo Bölge Savcı Yardımcısı Maria Kirilova konuyla ilgili verilen basın toplantısında, son vakada ele geçirilen 1,6 milyon euronun şimdiye kadar tek seferde ele geçirilmiş en yüksek miktar olduğunu söyledi.

İki günde 1,9 milyon euro ele geçirildi
27 Mayıs 2022 günü saat 23.30 sıralarında Romanya'dan gelip Bulgaristan üzerinden Türkiye'ye girmekte olan Türk plakalı bir otobüs Kapitan Andreevo sınır polisince arandı. Kontrol esnasında araçta bulunan 30 Türk yolcu ve şoföre beyan edilecek bir eşya veya para olup olmadığı soruldu. 

Gümrük memurları, aracı röntgenden geçirirken olağandışı bir yoğunluk fark ederek otobüsü detaylı incelemeye başladı. Aracın dört farklı yerinde yapılan detaylı aramada toplamda 40 paket euro banknotlarını ele geçirdi. 

Açıklamaya göre kaçak yolla Türkiye’ye götürülmek istenen para, aracın basamaklarında, koltukların kolçaklarında ve aracın havalandırma sisteminin içine gizlenmiş halde bulundu. Otobüste ele geçirilen toplam miktarın 1 milyon 610 bin 870 euro (3.150.589 Leva) olduğu saptandı.

26 Mayıs 2023 tarihinde yakalanan bir başka Türk otobüsünde ise yine yapılan detaylı aramada 282 bin 700 euro ele geçirildi. Bu paranın da koltukların arasına yerleştirilen gizli bölmelerin içinde saklandığının tespit edildiği belirtildi.

Aynı gün yine bir Türk otobüsünün tavanında bulunan gizli bölmelerde 120 bin euro ele geçirildi.

Ocaktan bu yana ele geçirilen miktar,10 milyon euroyu geçti

02-1
Marashev açıklamasında yılın başından bu yana ülkeye kaçak yolla sokulmak istenen 14 vaka tespit edildiğini ve bu vakalarda çoğunluğu euro, dolar ve İngiliz sterlini olmak üzere, toplam 9 milyon leva (4.609.076 euro) beyan edilmemiş paranın ele geçirildiğini duyurdu. 

Marashev aynı dönem içinde ülkeden çıkarken yakalanan miktarın ise 7 milyon leva (3.584.836 euro) olduğunu kaydetti.

Verilen basın toplantısında 26 ve 27 mayıs tarihlerinde ele geçirilen paranın toplam 1 milyon 893 bin 570 euro olduğu vurgulandı. 

Ele geçirilen beyan edilmemiş para ile ilgili kişiler hakkında hızlı işlem başlatıldığı aktarıldı.

para 03

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz:  t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın