Bulgaristan’ın Kapitan Andrevo Sınır Kapısı gümrük memurları tarafından yapılan açıklamada, iki günde üç farklı araçta yapılan aramada yaklaşık 466 bin 874 euro değerinde beyan edilmemiş para ele geçirildiği belirtildi.

İlk yakalamada5 Aralık 2023 günü gerçekleşti. İngiltere’den Türkiye'ye gitmek için Kapitan Andrevo Sınır Kapısı'na gelen yabancı plakalı aracın sürücüsü R.K. isimli Türk vatandaşı, beyan edeceği bir şey olmadığını açıkladı. Gümrük incelemesi sırasında müfettişler, tırın hava filtresine gizlenmiş 50 bin İngiliz sterlini (Yaklaşık 58 bin euro) buldu.

Diğer olay 6 Aralık da gerçekleşti. Almanya'dan gelen ve Bulgaristan üzerinden Türkiye'ye giriş yapmak isteyen Türk vatandaşı M.B. kontrolündeki tırda yapılan  X-ray incelemesinde, frigorifik tırın ön duvarında şüpheli yoğunluk tespit edildi. Yapılan fiziksel incelemede duvardaki bir fabrika boşluğunda siyah bir poşete sarılmış vaziyette 204 bin 40 euro bulundu.

Aynı gün Lüksemburg'dan gelen ve Irak'a giden yabancı plakalı kamyon gümrük ekiplerince detaylı incelemeye alındı. Kamyonun gösterge panelinde, Türk vatandaşı olan sürücü G.B.'nin kıyafetleri ve kişisel eşyalarının bulunduğu çantada beyan edilmemiş 204 bin 810 euro ele geçirildi.

Gümrük müfettişleri tarafından Haskovo Bölge Dairesi Svilengrad Bölge Savcılığı'nın gözetiminde her üç sürücü için yasal işlem başlatıldı.

 

Son 10 günde 600 bin euro ele geçirildi
Bulgaristan gümrüğünün yaptığı açıklamaya göre son 10 gün içinde Kapitan Andreevo Sınır Kapısı'nda 600 bin euro değerinde beyan edilmemiş nakit para ele geçirildi. 

Kapitan Andreevo polis karakolunun gümrük yetkilileri, yılın başından bu yana yaklaşık 14 milyon euro beyan edilmemiş para bulunduğunu belirtti.

Haber: Sedat Tapan
©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.