Hükümet geçen hafta, korona önlemlerinin çoğunu iptal etmeye karar verdi. Bugünden itibaren değişecek olan korona tedbirleri kapsamında kalan tek kural, koronavirüs testi pozitif çıkan kişilerin izolasyona girmeleri. 

Bunun yanı sıra ellerin yıkanması, dirseğe doğru hapşırmak ve kapalı ortamların havalandırılması gibi temel tavsiyeler halen geçerli.

Maske takma zorunluluğu büyük ölçüde sona erdi
Bugünden itibaren; toplu taşıma araçları, taksi, otobüs ve vapurlarda maske takmak artık zorunlu değil. Ancak isteyen vatandaşlar kullanmaya devam edebilir. 

Bu kuralda hükümet özellikle güvenlik kontrolünden geçildikten sonra ve uçakta maske takmaya devam edilmesini tavsiye ediyor. Ancak KLM ve Transavia havayolları ile seyahat kuruluşları TUI ve Corendon, uçaklarda maske zorunluluğunu uygulamayı durduracaklarını belirtse de maske takmayı önereceklerini duyurdu.

Korona Giriş Belgesi’ne artık gerek yok
Korona Giriş Belgesi artık hiçbir yerde kullanılmayacak. 1G olarak adlandırılan ve beş yüzün üzerinde ziyaretçiye sahip büyük gece kulüpleri ve sabit koltuklu olmayan büyük etkinliklerde uygulanan belge gösterme zorunluluğu da yürürlükten kaldırıldı.

Bu konuda hükümetin tavsiyesi; bazı ülkelerde, örneğin seyahat etmek veya kafe ve restorana gitmek için QR kodu hala zorunlu olduğu için, CoronaCheck uygulamasının telefonlardan kaldırılmaması yönünde. 

Seyahat etmek daha kolay hale geldi
AB veya Schengen ülkelerinden Hollanda'ya seyahat edenlerden artık test, iyileşme veya aşı sertifikası istenmeyecek. Sadece bu yolcuların seyahat öncesi genel sağlık durumlarını beyan ettikleri bir belgeyi doldurmaları gerekmekte.

AB'de ikamet etmeyen kişiler içinse hala bazı kurallar geçerli. Bu kişiler için uygulanan istisnalar için bu linki ziyaret edebilirsiniz.

Hollanda’ya gelen yolculara, geldikleri gün ve ziyaretlerinin beşinci günü kendi kendilerine korona testi yapmaları tavsiye ediliyor.

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz: t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın