Bugün yapılan basın açıklamasında kamuoyunu bilgilendiren Sağlık Bakanı Ernst kuipers, önümüzdeki hafta Çarşamba gününden itibaren, yalnızca sık el yıkama ve enfekte olma durumunda izolasyon gibi bazı tavsiyelerin dışındaki tüm kuraların kaldırıldığını belirtti.

Toplu taşıma araçlarında maske zorunluluğunun önümüzdeki haftadan itibaren kalkacağını söyleyen Bakan Kuipers, "Zorunlu değil ama tavsiye etmeye devam ediyoruz" dedi. 

Bakan ayrıca, 500'den fazla ziyaretçinin olduğu etkinliklerde, artık kimsenin test edilmesine gerek olmadığını dile getirdi.

Yürürlükten kaldırılan maske takma, evden çalışma ve isolasyon kurallarının “tavsiye” edilmeye devam edildiğine vurgu yapan Bakan Kuipers, örnek olarak test sonucu pozitif çıkanların evlerinde kalmaya devam etmelerinin veya sağlık açısından kırılgan bir kişi ile temastan kaçınmalarının önemli olduğunu  belirtti. 

Korona tedbirlerinde halen geçerli olan kuralların başında özellikle yurtdışına seyahat eden kişiler için geçerli kurallar gelmekte. Uçakta maske takma zorunluluğu devam ediyor. Bunun dışında Avrupa içinde aşısız kişiler için uygulanan kurallara uyulması gerekiyor.

Yürürlükte kalan bir başka kural ise şikayet durumunda test yaptırma ve karantina ile ilgili temel kurallar.

23 Mart’tan itibaren kaldırılan kurallar şu şekilde sıralanıyor:

  • Toplu taşıma araçları, okullar ve sağlık kuruluşlarında maske takma zorunluluğu kaldırıldı, (Maske takma tavsiyesi devam edecek. Başka değişle isteyen maske takabilecek.)
  • Yarı zamanlı evden çalışma tavsiyesi bugünden itibaren kaldırıldı.
  • Geniş katılımlı, konser veya kongre gibi etkinliklerde uygulanan ziyaretçi sayı sınırlaması geçerli değil.
  • Kapalı mekanların girişlerinde uygulanan Korona Giriş Belgesi kontrolleri artık yapılmayacak.
  • Hollanda'ya gelen aşılı yolcuların PCR testi yaptırması kuralı kaldırılacak. Ancak; aşısız olanlar için, Avrupa içinde geçerli kurallar dahilinde, PCR test sonucu göstermesi istenecek.  

Halen yürürlükte olan kurallar ve tavsiyeler:

  • Uluslararası anlaşmalar gereği, güvenlik kontrolünden sonra uçakta ve havaalanında ağız burun maskesi zorunlu olmaya devam edecek.
  • Evde kalma, şikayet durumunda test yapma, izolasyon ve karantina ile ilgili temel kurallar yürürlükte kalacak
  • Kabine, seyahat ederken CoronaCheck uygulamasını telefonunuzda bulunması tavsiyesinde bulundu. Bazı ülkelerde örneğin restoran veya kültür mekanlarında hala bir QR kodu gösterilmesi gerektiği hatırlatıldı.

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz: t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın