Brüksel'in Elsene semtinde sokakta yaşayan bir adamın cesedi bulundu. Etterbeek Belediyesi ise soğuk hava şartları nedeniyle sokaklarda yaşayan kişilerden kış sığınma evine gitmeyi reddedenlerin gözaltına alınacağını duyurdu.

Kurbanın kimliği bilinmiyor
Salı günü sabah saatlerinde Elsene Belediyesi Rue Gray caddesinden gelen ihbarı değerlendiren acil servis ekipleri, belirtilen adreste bir kişinin cansız bedeni ile karşılaştı. Kurbanın kimliği henüz belirlenemeyen bir evsiz olduğu belirtildi. Brüksel Savcılığı sözcüsü Yasmina Vanoverschelde kurbanın soğuktan dolayı hayatını kaybedip kaybetmediğinin yapılacak otopsi sonucu ortaya çıkacağını belirtti. 

Etterbeek Belediyesi'nden soğuk havaya yönelik tedbir
Etterbeek Belediyesi ise soğuk hava dalgası sebebiyle bölgedeki evsizleri korumak adına dikkat çekici bir adım attı. Belediye Başkanı Vincent De Wolf, kış sığınma evine gitmeyi reddeden evsizleri geceyi soğukta geçirmemeleri için idari olarak gözaltına alabilecek bir polis yönetmeliği çıkardı.

Buna göre gönüllü olarak kış sığınma evine gitmeyen evsizler, polis kontrolünde zorla götürülecek. Sığınakta bulunan evsizlerin sağlık durumu ve dışarı çıkmaları halindeki güvenlik riskleri, polis tarafından çağrılan bir doktor tarafından değerlendirilecek. Doktorun tavsiyesi olumsuzsa, kişi ertesi sabaha kadar merkezde tutulacak. Önlem, şubat sonuna kadar geçerli olacak.

Pazar akşamı Etterbeek OCMW Başkanı Arnaud Van Praet ile işbirliği içinde açılan acil durum sığınak merkezi, mevcut gece sığınağına ek olarak hizmet verecek. 

Belediye Başkanı De Wolf, 2018 ve 2021 yıllarında da benzer önlemleri uygulamıştı. Bu radikal karar, evsizlerin soğuk hava şartlarından korunması amacıyla alınmıştı.

Haber: Halil Uygun

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.