Barış (Vrede vzw), 11.11.11 Uluslararası Dayanışma, Pax Christi Vlaanderen, Association Belgo-Palestinienne (ABP), Een Andere Joodse Stem (EAJS) gibi birçok sivil toplum örgütü tarafından Brüksel’de düzenlenen gösteriye 27 binin üzerinde kişi katıldı. Katılımcılar, Belçika hükümetinden İsrail'e kalıcı bir ateşkes yapma baskısı yapılmasını talep etti. 

Gösteriye ACV-CSC ve FGTB-ABVV sendikaları ile Groen (Yeşiller) Partisi ve PVDA-PTB (İşçi) Partisi yetkilileri de destek verdi. 

Gösterinin başında, katılımcılar "Ceasefire NOW" (Derhal Ateşkes) sloganı yazan bir Filistin bayrağı oluşturdu. Göstericiler, İsrail'e yönelik boykot çağrıları yaparken, Filistin halkıyla dayanışma ve yaşanan durumun soykırım olarak adlandırılması talebinde bulundu. 

Uluslararası İnsan Hakları Federasyonu (FIDH ) adına konuşan Alexis Deswaef, "Sivil kayıplar artıyor ve bunların yüzde 60'ı kadınlar ve çocuklar. Su ve yiyecek gibi temel ihtiyaçlar kesilmiş durumda. Okullar ve hastaneler ayrım gözetmeksizin bombalanıyor" dedi. 
 
Deswaef ayrıca, Belçika, AB ve ABD'nin silah sağlamaya devam ettiğini ve Birleşmiş Milletler Soykırım Konvansiyonu'nun ülkeleri soykırımı önlemek için harekete geçmeye zorladığını belirtti. 

Brüksel 1 (1)

Gösteri sırasında, Starbucks kahve zinciri. KFC restoran zinciri ve Zara giyim mağazasının şubeleri protesto edildi. Zara'nın vitrini yapışkanlı notlar ve sahte kanla kaplandı. 

Bir gösterici, "Biz burada güneşin altındayız, akşam yatağımıza güvenle gideceğiz. Ama Gazze'de 75 yıldır güven içinde yaşamanın ne demek olduğunu bilmiyorlar," diye konuştu. 

brüksel 3

Filistinli bir çiftin konuşması ise dikkat çekti. Çift "19.000'den fazla ölüm var ve hâlâ enkaz altında kaç kişi olduğunu bilmiyoruz. 70 gündür insanlar su, yiyecek, bakım olmadan yaşıyor. İsrail, tüm yardım çalışanlarını ve gazetecileri hedef alıyor. Tüm dünya, İsrail'in savaş suçlarını izliyor ve Nakba'nın devam ettiğini görüyor." şeklinde konuştu.

Haber: Halil Uygun
©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş