Actiris istihdam servisinin yayınladığı rapora göre Brüksel'de işsizlik oranlarında artış yaşanıyor. Mart ayı itibariyle işgünü piyasasının yüzde 14,9’u işsiz. Actiris'e kayıtlı iş arayanların sayısı da yüzde 2,3 oranında artarak 90 bin 46'ya yükselmiş durumda. Actiris’e göre bu artışın başlıca nedeni değişen yönetmelikler.

Yeni yönetmeliğe göre geçim ücreti veya eşdeğeri bir gelire sahip olan iş arayanlar artık her üç ayda bir yeniden kayıt yaptırmak zorunda değil. Bu kişilerin kayıtları geçim ücreti alma hakları sona erene kadar otomatik olarak devam ediyor. Bu durumun, iş arayan sayısındaki artışın bir nedeni olarak gösteriliyor.

Yayınlanan rapora göre işsizlik parası alan ve aynı zamanda iş arayanların sayısın da yüzde 2,6 oranında bir düşmüş durumda. Bu durum, iş arayanların iş bulma ve iş piyasasına entegrasyon süreçlerindeki farklılaşan dinamikleri yansıtıyor.
Haber: Halil Uygun 
©Sonhaber.eu

Belçika’da yeni ehliyet alanlara uygulanan zorunlu eğitim kuralları esnetiliyor Belçika’da yeni ehliyet alanlara uygulanan zorunlu eğitim kuralları esnetiliyor

Fotoğraf: Actiris.brussels

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.